ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ormanlar için alarm!

  Beyşehir Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında toplanan komisyon üyeleri bu yıl yaz döneminde bölgede çıkabilecek bir orman yangınına karşı etkili mücadele edebilmek..

Ormanlar için alarm!

 

Beyşehir Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında toplanan komisyon üyeleri bu yıl yaz döneminde bölgede çıkabilecek bir orman yangınına karşı etkili mücadele edebilmek için yol haritası belirlemeye çalıştı.

Toplantıya Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Özdemir, kamu görevlileri ve itfaiye yetkilileri de katıldı.

Toplantıda, bölgede geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve sorun haline dönüşen anız yangınlarına karşı alınacak önlemler de konuşuldu. 

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, yaptığı konuşmada, orman ve anız yangınlarıyla mücadelede bilinçlenmenin ve eğitimin önemine dikkat çekti. Kaymakam Başıbüyük bölgede son yıllarda kangren bir sorun haline gelen anız yangınları ile ilgili olarak ise şunları aktardı:

 “Tarla verimini korumak için halkımız anız yangınlarının gerekli olduğunu düşünüyor,fakat son yıllarda yapılan çalışmalar göstermiştir ki anız yangınları hem tarla verimine hem de çevreye zarar vermektedir. Ayrıca mevzuatımızda kanunlarla ve yönetmelikle de yasaktır. Bunu yapanlara çok ciddi para cezaları yaptırımlar var. Farklı modeller kullanılarak halkımız bunu aşmaya çalışıyor. Beyşehir’e yakışmayan bir durum tabiî ki. Siyasetçilerimizden de bu durumu bitirmek için ciddi çalışmalar yapanlar olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bizler bu sorunu bu yıl çeşitli eğitim çalışmaları ve gerekirse de yaptırımları da uygulayarak çözmek istiyoruz.”

Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık ise, yapılan toplantının sadece anız yangınlarıyla değil, orman yangınlarıyla mücadelede neler yapılabileceği hususunu da masaya yatırmak olduğunu belirterek, “Kurumların bu konuda görevleri nelerdir, bunu burada kaymakamımızın  koordinesinde görüşüp tutanak altına alacağız”diye konuştu.

Toplantıda alınan kararların daha sonra kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL