ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ormanlarda ‘Meşçere’ Bakımı

    BEYŞEHİR-Beyşehir ormanlarında başlatılan meşçere bakım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanındaki ormanlık sahalarda yürütülen çalışmalar kapsamında hem piyasanın ihtiyacı olan lif-yonga, kağıtlık ve..

Ormanlarda ‘Meşçere’ Bakımı

 

 

BEYŞEHİR-Beyşehir ormanlarında başlatılan meşçere bakım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanındaki ormanlık sahalarda yürütülen çalışmalar kapsamında hem piyasanın ihtiyacı olan lif-yonga, kağıtlık ve yakacak odunun üretilmekte olduğu, hem de ormanların bakımının gerçekleştiği belirtildi.

Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, yaptığı açıklamada, Orman İşletme Müdürlüğü’nün bu yılki programının 900 hektarlık alanda sıklık bakımı, 250 hektarlık alanda arama bakımı,bin hektarlık alanda ise koruya tahvil olmak üzere toplam 2 bin 150 hektarlık sahada genç meşçere bakım programını hayata geçirmek olduğunu söyledi. Arık, Orman Genel Müdürlüğü’nün 2012 yılında genç meşçere bakım seferberliğini başlattığını ve bu politikalar çerçevesinde sözkonusu programların gerçekleştirilmesi için çaba sarfettiklerini sözlerine ekledi 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL