ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Parklar güneş enerjisi aydınlatacak

            BEYŞEHİR – Beyşehir’de tarihi Taşköprü yanındaki sahilde bulunan sokak aydınlatma direklerine deneme amaçlı güneş panelleri takıldı. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü 4’üncü sınıf..

Parklar güneş enerjisi aydınlatacak

 

          BEYŞEHİR – Beyşehir’de tarihi Taşköprü yanındaki sahilde bulunan sokak aydınlatma direklerine deneme amaçlı güneş panelleri takıldı. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Ethem Duymuş, aynı zamanda Konya’da öğrenim gören Beyşehirli bir üniversite öğrencisi olduğunu belirterek, “Güneş paneli projesi, bizim okul bitirme projemiz. Bu kapsamda Beyşehir Belediyesi’nin de verdiği destekle göl kıyısındaki aydınlatma direklerine deneme amaçlı 3 tane güneş paneli taktık. Amacımız; Beyşehir Gölü kıyısındaki Vuslat Parkı’nda bulunan 300 aydınlatma direğini de revizyondan geçirip güneş paneli takabilmektir.”dedi.
           Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı’ya projeden söz ettiğinde çok beğendiğini ve kendisine bu konuda destek verdiğini vurgulayan Duymuş, şunları aktardı: “Şu anda göl kıyısındaki tarihi Köprü yanında bulunan 3 aydınlatma direğine güneş enerji paneli taktık. Bundan sonra buradaki aydınlatma direkleri enerjisini bu panellerden alacak. Vuslat Parkı’nda 300 aydınlatma direğini revizyondan geçirip güneş paneli takacağız. Bu projeyle sıfır enerji maliyeti hedefliyoruz, Belediyemizi de enerji maliyetinin yükünden kurtarmış olacağız. Belediyemiz bu paneller sayesinde yaz kış şehir şebekesinden elektrik kullanmayacak. Vuslat Parkı’ndaki projemiz gerçekleştiğinde, bir yılda sistem kendisini yapacağı tasarrufla amorti edecek. Bu panellerin ömrü 20 yıl sürelidir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL