ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Radyo ve televizyon İstatistikleri belli oldu

         ANKARA – TÜİK’in açıkladığı Radyo ve Televizyon Kurum İstatistiklerine göre ülkemizde faal olan yayın kurumlarının %86,5‘i karasal ortamda yayın yapan, %13,5’i ise sadece uydu, kablolu veya..

Radyo ve televizyon İstatistikleri belli oldu

         ANKARA – TÜİK’in açıkladığı Radyo ve Televizyon Kurum İstatistiklerine göre ülkemizde faal olan yayın kurumlarının %86,5‘i karasal ortamda yayın yapan, %13,5’i ise sadece uydu, kablolu veya internet üzerinden yayın yapan kurumlardır. 2012’de bu sayı 1.166 oldu. 
          Ülkemizde bu tür yayın yapan kurumların yayın saatine göre müzik akışları toplam yayın saatinin %60,5’ini oluştururken bu akışların %82,9’u radyolarda gerçekleştirildi. Birinciliğini müzik yayınlarının oluşturduğu verilere göre ikinci sırada %8,9 ile reklamlar üçüncü sırada %6,9 ile de haberler yer aldı.
          TÜİK Verilerinde Radyo ve televizyon kurumlarının istihdam büyüklüğü, üretilen mal ve hizmetlerin toplam değeri ve ülke ekonomisine kazandırdığı katma değer sektörün ekonomik büyüklüğü ve etkinliğini ortaya koyan unsurlardır denilmekte. Programcılık ve yayıncılık faaliyetlerinde, toplam istihdamın %84,8’i, toplam katma değerin %97,2’si televizyon programcılığı ve yayın faaliyetlerinde yer aldığı da belirtildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL