ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sigorta şirketleri alkollü sürücüye de tazminat ödeyecek

Avukat Alper Sarıca, trafik kazalarında sigorta şirketleri tarafından ödenmeyen hasarlar için her yıl vatandaşların lehine binlerce mahkeme kararı verildiğini ifade etti. Sarıca, sigorta şirketlerinin hasar bedelini ödememek için en sık..

Sigorta şirketleri alkollü sürücüye de tazminat ödeyecek

Avukat Alper Sarıca, trafik kazalarında sigorta şirketleri tarafından ödenmeyen hasarlar için her yıl vatandaşların lehine binlerce mahkeme kararı verildiğini ifade etti.
Sarıca, sigorta şirketlerinin hasar bedelini ödememek için en sık kullandığı gerekçeleri şöyle sıraladı:
“Alkolü ya da ehliyetsiz kişiler tarafından kullanılan araçta oluşan hasarın teminat kapsamında olmadığı,
Aracı kaza sırasında sevk ve idare ettiği iddia edilen kişinin kaza tespit tutanağında polisi çağırmadan kaza mahallini terk ettiğinin belirtildiği ve zabıtta firari olarak gösterildiği,
Sürücünün kazanın oluşuna ilişkin çelişkili beyan verdiği,
Sürücünün kazanın oluş şekli dikkate alındığında herhangi bir yaralanma olmadan kazaYI atlatmasının mümkün olamayacağı,
Kazanın 3. şahıs tarafından üstlenilmiş olması ihtimalinin yüksek olduğu”.
Sarıca, sigorta şirketinin bahsedilen ve benzeri gerekçelerle rizikonun teminat kapsamı dışında kaldığından bahisle hasarı ödemekten kaçındığını oysa Yargıtayın sürücünün alkollü olmasını dahi sigorta bedelinin ödenmemesi için tek başına yeterli saymadığının altını çizdi. Av. Alper Sarıca kara taşıtları kasko sigortası genel şartlarına göre rizikonun teminat dışında kalabilmesi için sürücünün sadece alkollü olmasının yetmeyip kazanın da münhasıran alkolün etkisi ile oluştuğunun sigortacı tarafından kanıtlanmasının gerektiğini belirterek Yargıtay uygulamalarının da bu yönde olduğunu söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL