ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Siyaset Akademisi Ders Zili Çaldı

            BEYŞEHİR – AK Parti AR-GE Başkanlığı bünyesinde 2007 yılı içerisinde projelendirilen, 2008 yılı Ocak ayı itibari ile de Türkiye genelinde faaliyete geçirilen Siyaset akademisi..

Siyaset Akademisi Ders Zili Çaldı

 

          BEYŞEHİR – AK Parti AR-GE Başkanlığı bünyesinde 2007 yılı içerisinde projelendirilen, 2008 yılı Ocak ayı itibari ile de Türkiye genelinde faaliyete geçirilen Siyaset akademisi eğitimleri Beyşehir’de de başladı. 

AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Bestami İnan konuşmasında, Türkiye genelinde ikinci ilçe çalışmasının Beyşehir’de gerçekleştirildiğini vurgulayarak, 

“Konya’da birkaç kez bu program gerçekleştirildi. Konya bu işe öylesine sahip çıktı ki, büyük ilçelerimizde de çok başarılı bir şekilde bu program tatbik ediliyor” dedi. 

AK Parti AR-GE’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kürkçü ise siyaset akademisi eğitimlerine katılımın salonu dolduracak şekilde olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 

Kürkçü, AK Parti’nin hedefinin, insana ve halka hizmet olduğunu belirtirken, beraberinde de hakkın rızasını kazanmak olduğunu ifade etti. 

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış ise yaptığı konuşmada, AK Parti olarak 2008 yılından bu yana siyaset akademisi faaliyetini yürüttüklerini anımsattı. 

Bu akademide 30 bine yakın mezun verdiklerini anlatan Akış, şunları kaydetti: 

“Türkiye’de şu an hiçbir sosyal organizasyon böyle bir eğitim faaliyeti yapmadı. AK Parti her konuda olduğu gibi, bu konuda da Türkiye’de bir ilki sağladı ve böyle nitelikli bir eğitimi sizlere sundu. Sizlere sunarken de hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin, hiçbir siyasi görüş farkı gözetmeksizin sunuyor. Parti içinden, dışından herkese bu eğitim hakkını sunuyor. Buradaki amaç da Sayın Başbakanın on yıldır yaptığı gibi, siyaset kavramının içerisini düzgün doldurmak, alışılmış siyaset tarzını bir kenara bırakmak.” 

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da konuşmasında, kendisinin de bu sıralardan geçtiğini anımsatarak, katılımcılara başarı dileğinde bulundu. 

İlçe olarak Konya’nın Ilgın ilçesinde bu akademi eğitimi ile ilgili hayırlı neticeler alındığını vurgulayan Samancı, Beyşehir’de de aynı verimi devam ettireceğine inandığını kaydetti. 

Her konuda olduğu gibi siyasette de kalitenin artması gerektiğine dikkat çeken Samancı, “Daha bilinçli bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Bunun için eğitim ve öğretim çok önemli. Kalitenin, çıtanın artmasında her zaman bu birinci faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Siyaset akademisinde de inşallah sizler gereken bilgi ve donanımı alacaksınız. Siyaseti inşallah farklı bir gözle öğrenmiş olacaksınız” dedi. 

Protokol konuşmalarının ardından siyaset akademisindeki ilk derste, katılımcılara etkili iletişim ve beden dili konusunda eğitim verildi. 

Düzenlenen programa, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, Derebucak Belediye Başkanı Bahattin Özdemir, İl Gençlik ve Kadın Kolları mensupları, İl Genel Meclisi üyeleri, belde belediye başkanları, partililer ve kursiyerler katıldı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL