ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Vekillerden Kandil Mesajı

       BEYŞEHİR – Konya Milletvekili Mustafa Akış mesajın da; Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, ayrıca mübarek Ramazan ayının da bir müjdecisi olan Berat gecesi, inananlara, kulluk..

Vekillerden Kandil Mesajı

       BEYŞEHİR – Konya Milletvekili Mustafa Akış mesajın da; Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, ayrıca mübarek Ramazan ayının da bir müjdecisi olan Berat gecesi, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcının sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini hatırlatan bir zaman dilimidir. Bu tür gün ve geceler, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahî af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Bu anları çok iyi değerlendirmeliyiz Berat Kandili’nde, düşünüp bireyler olarak yaptığımız yanlışlıklarımızı düzelterek daima iyiye, güzele ve doğruya yönelmemiz gerekir. Gönüllerin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, gerek hemşerilerimizi, gerekse bütün insanlığı birbirine yaklaştıracak, dünyanın her yerinde barış ve mutluluğun sağlanması yönünde adımların atılmasının gayreti içinde olmalıyız dedi.              Akış son olarak mesajında Kandilin, şehrimize, ülkemize hayırlar getirmesi, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olması en büyük temennimizdir,  tüm insanlığın hoşgörü ve sevgiye umut bağladığı, barışa, dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir süreç içindeyiz. Bu vesile ile aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Bu gece vesilesiyle dünyanın birçok yerinde Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılmasını, bütün dünyaya sevgi ve barışın hakim olmasını, acı, gözyaşı, şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Yüce Allah’tan diliyorum. Sağlık, barış ve huzur dilekleriyle halkımızın ve tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim dedi.
            Konya Milletvekili Gülay Samancı mesajın da;
            Manevi dünyamızın aydınlatılmasına vesile olan  Bu özel günleri hakkıyla idrak etmek kıymetini ve değerini bilerek yaratıcımızdan af ve mağfiret dilemek Ona olan kulluk borcumuzdur.
            Maddi refah seviyemizin yükselmesi kadar toplumumuzun milli ve manevi değerlerinin de üst seviyede olması gerekmektedir. Birlik ve huzur ortamının sağlanması, sevgi saygı ve hoşgörü çerçevesinde insan ilişkilerimizin yeniden değerlendirilmesi böyle günlerin önemini daha da arttırmaktadır.
            Bu duygu ve düşüncelerimle aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL