ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Söz akademisyenlerde!

       BEYŞEHİR-Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’nde yer alan fakülte ve yüksekokullar Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne mi bağlanacak, yoksa Selçuk Üniversitesi’nde mi kalacak? Beyşehir’de merakla beklenen bu soru hala cevabını bulmuş..

Söz akademisyenlerde!

 

     BEYŞEHİR-Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’nde yer alan fakülte ve yüksekokullar Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne mi bağlanacak, yoksa Selçuk Üniversitesi’nde mi kalacak? Beyşehir’de merakla beklenen bu soru hala cevabını bulmuş değil.

     Beyşehir’de bir süre önce gündeme gelen ve tartışmalara yol açan konu hakkında sivil toplum örgütleri yaptıkları ortak açıklamada Ali Akkanat Kampüsü’ndeki  yükseköğretim kurumlarının Selçuk Üniversitesi’nde kalmasından yana tavır sergilemişlerdi. Buradaki okulları yaptıran hayırsever işadamı Ali Akkanat da, konuyla ilgili görüşlerini dile getirmiş, Beyşehir’deki okulların Selçuk Üniversitesi bünyesinde kalması gerektiğini belirtmişti.

     Bu konuyla ilgili bir soru AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış’a da yöneltildi. Akış, bir toplantıda gazetecilerden gelen bu yöndeki soruya; “Bugün söylenecek söz bizde değil akademisyenlerdedir.”cevabı verdi.

     Selçuk Üniversitesi’ndeki bazı bölümlerin Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne bağlanmasıyla birlikte gelişen süreçte, taşra ilçelerindeki yüksekokulların da hangi üniversiteye dahil olacağı ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirten Akış, şu değerlendirmelere yer verdi:

“Bu, bir akademik faaliyettir. Yani nasıl siz kendi dükkanınızın işleyişini, nasıl doğru işleyeceğini, hangi makinenin girişte mi arka bölümde mi yer alacağını en iyi siz biliyorsanız, bir meslek yüksekokulunun da bir akademik ortamında nasıl sıhhatli bir şekilde işleyeceğini bilenler yine akademisyenlerdir. Şu anda akademisyenler bu bölünme ile ilgili bir çalışmayı, bir komisyon etrafında yürütüyorlar. Biz bu komisyon çalışmasını bitirdikten sonra, bir neticeye varıldıktan sonra Beyşehir kamuoyunu da dinleyip söyleyeceğimiz sözü, siyaset olarak söyleyeceğiz. Bugün söylenecek söz bizde değil akademisyenlerdedir. Hani siyasette bir gelenek vardır; siyasetçi her şeyi bilir diye bir hava var. Siyasetçi her şeyi bilmez. Siyasetçi görevi neyse onu bilir. Ben bir akademisyen değilim, dolayısıyla bu akademik faaliyetin hangi ortamda daha sıhhatli bir şekilde yapılacağına karar verecek merci de siyaset kurumu değildir. Biz Beyşehir kamuoyunun taleplerini takip etmekle ve bu talepleri ayakları yere basar ölçüde yerine getirmekle mükellefiz. Biz bugün bu yüzden siyasetin içerisindeyiz ve Beyşehir’in milletvekiliyiz. Bu komisyon akademik çalışmasını bitirdikten sonra siyasete de söz düşecek. Biz sözümüzü o zaman söyleyeceğiz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL