ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

STK temsilcilerine hibe desteği anlatıldı

  Konya  Dernekler İl Müdürü Orhan Atçeken, Beyşehir Öğretmenevi’nde bölgede faaliyet gösteren oda, dernek yöneticisi ve sivil toplumu örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. İçişleri Bakanlığı’nın 5018 sayılı yasaya dayanarak..

STK temsilcilerine hibe desteği anlatıldı

 

Konya  Dernekler İl Müdürü Orhan Atçeken, Beyşehir Öğretmenevi’nde bölgede faaliyet gösteren oda, dernek yöneticisi ve sivil toplumu örgütü temsilcileri ile bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı’nın 5018 sayılı yasaya dayanarak bir yönerge hazırladığını belirten Atçeken, 2012 yılında yararlanılabilecek proje desteklerinden söz etti. Sivil toplum örgütlerinin artık dünyada bir güç haline geldiğine dikkat çeken ve önemini vurgulayan Atçeken, İçişleri Bakanlığı’nın da Türkiye’de mali sıkıntılar yaşayan bu kuruluşların sorunlarını aşmak amacıyla proje desteği sağladığını ifade etti.

Bu yıl sivil toplum örgütlerinin sivil toplum bilincinin geliştirilmesine yönelik, kamu-sivil toplum kuruluşları diyaloğunun geliştirilmesine yönelik, çocuklar, gençler, kadınlar ve dezavantajlı gruplara yönelik, sağlık, eğitim, kültürel ve sosyal içerikli, toplum ve çevre sağlığının korunmasına yönelik ve kamu karar mekanizmalarına sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların aktif katılımının sağlanmasına yönelik 5 ayrı kalemde proje hazırlayabileceklerini vurgulayan Atçeken, “ Bu projelere İçişleri Bakanlığı tarafından hibe desteği verilecek.Bütün derneklerimiz bu tür projeleri yapıp bakanlığa sunabilir.”dedi.

Sivil toplum örgütlerinin bu projelere destek alıp mali sıkıntılarını aşabileceğini belirten Atçeken, bu konuda Beyşehir’le beraber çevresindeki bazı ilçelerle birlikte ortak bir proje eğitimi yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL