ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Vekil el attı, yıkılıyor!

  BEYŞEHİR-Beyşehir’de dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’ın katıldığı büyük bir törenle temeli atılarak yapımına başlanan, ancak daha sonra üst katlarının kaçak olarak yapılması gerekçe gösterilerek inşaat çalışmaları durdurulan 6 katlı emniyet..

Vekil el attı, yıkılıyor!

 

BEYŞEHİR-Beyşehir’de dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’ın katıldığı büyük bir törenle temeli atılarak yapımına başlanan, ancak daha sonra üst katlarının kaçak olarak yapılması gerekçe gösterilerek inşaat çalışmaları durdurulan 6 katlı emniyet sarayı binası geride kalan 16 yılın ardından nihayet yıkılmaya başlandı.

1994 yılında ihale edilen, 1997 yılında ise temeli atılarak inşaat çalışmalarına start verilen yeni emniyet sarayı binasının, 6 katlı kaba kısmı tamamlandıktan sonra sorunlar başlamış, altıncı katının bitirildiği 1998 yılında, Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından sit alanı sınırları içerisinde olması nedeniyle, üst katlarının kaçak olarak yapılması ve binanın mevcut haliyle bölgenin tarihi dokusunu bozduğu gerekçeleriyle yapılan yasal girişimler sonucu inşaat çalışmaları durdurulmuştu.

AKIŞ DEVREYE GİRİNCE…

Yıllardır ne yapılacağına bir türlü karar verilemeyen emniyet binası için AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, devreye girdi. Milletvekili seçildikten sonra seçim döneminde “Beyşehir’in ucubesi” olarak nitelendirdiği binanın akıbeti ile ilgili çalışmalara başlayan Akış, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a da ilçeyi ziyaretinde bina ile ilgili bilgiler aktarmış, son açıklamasında ise, bazı sıkıntılı süreçlerin bir kısmının aşıldığını belirterek, “Müteahhidin de tasfiyesi ile bu bina devletin oldu artık. Bakanlık binanın tamamen ortadan kaldırılmasına çok sıcak bakmıyor. Şu anda, binanın bir kat ve terasının yıkım kararı var. Koruma Kurulu, yıkım konusunda net. 2,5 kat derseniz hemen kabul ediyor, razılar ama o yıkımın nasıl yapılacağı, İl Özel İdaresi kaynağıyla mı olacak, başka bir şekilde mi, işte bunun tartışmalarını da bir şekle sokmamız gerekiyor” demişti.

KURULDAN SÜRPRİZ KARAR: TAMAMI YIKILACAK…

Ancak, bu açıklamaların ardından Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu  sürpriz  bir kararla binanın tamamen yıkımına onayı verdi.

Bunun üzerine yıkım çalşmalarına önceki günlerde başlandı. Binanın önüne güvenlik amacıyla polis bariyerleri çekilirken, iş makineleri yıkım çalışmalarına binanın üst bölümlerinden startı verdi. Çalışmaların kurban bayramı sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

 Öte yandan, emniyet sarayı binasının yıkımı ile birlikte Beyşehir’e yeni bir emniyet sarayı yapımı da gündeme geldi. Van’a atanan dönemin Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da, son Beyşehir ziyaretinde yeni binanın gündemde olduğuna ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL