ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Süt üreticileri aynı çatı altında buluştu

Derbent ilçesinde süt üreticileri aynı çatı altında biraraya gelerek Derbent Süt Üreticileri Birliği’ni kurdu.  Birliğin muhtarlardan oluşturulan geçici yönetim kurulu üyeleri Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar’ı ziyaret etti. Başkan Hamdi..

Süt üreticileri aynı çatı altında buluştu

Derbent ilçesinde süt üreticileri aynı çatı altında biraraya gelerek Derbent Süt Üreticileri Birliği’ni kurdu. 

Birliğin muhtarlardan oluşturulan geçici yönetim kurulu üyeleri Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar’ı ziyaret etti. Başkan Hamdi Acar, ilçede faaliyet gösteren süt üreticilerinin bölge ekonomisine önemli katkılar sunduğunu belirterek, “Süt fiyatları önemli oranda yükseliyor ve kurulan bu birlik sayesinde çeşitli teşviklerden de faydalanma imkanı bulacaklar. Ben bu çalışmalarından ötürü kendilerini kutluyorum. Birlikten kuvvet doğar düşüncesiyle başarılı sonuç elde edeceklerine inanıyorum” dedi.

Derbent Süt Üreticileri Birliği’nde geçici başkanlığa getirilen Süleymaniye Muhtarı Adnan Suludere de, bölgedeki süt üreticilerine önderlik etmek amacıyla muhtarlar olarak taşın altına ellerini koyduklarını belirterek, “Birliğimizin geçici yönetimini oluşturduk. Belediye başkanımızdan da yer istedik, bizi kırmayarak yer tahsis etti. Kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum. İlçede bugüne kadar bir süt birliği yoktu. Bu birlik sayesinde üreticimiz hangi teşviklerden istifade ediyor, hangi işleri yapması gerekiyor bunları takip edeceğiz. Öncelikle geçici yönetimimizi muhtarlardan oluşturduk, birlik konusunda halkımızı ikna edebilmek için. Derbent ilçesinde günlük süt potansiyeli halen günlük 10-12 ton civarında. Mevsime göre bu miktar değişebiliyor ancak hedefimiz gelecekte bu miktarı 20 ton seviyelerine çıkarmak” şeklinde konuştu.

Ziyarette, süt birliği kurulmasına öncülük eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de ilçede süt birliği olmamasından dolayı yöreden her yıl 75 bin lira civarında bir üyelik aidatının başka yerlere gittiğini, bu paranın ilçede tutularak birkaç gence de iş imkanı sağlanabileceğine vurgu yaptı. Birliğin faaliyete geçmesi ile birlikte ilk etapta bölgede 5 tankın hizmet vereceği de kaydedildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL