ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Taahhüt Karşılığı Hububat Alımı

BEYŞEHİR – TMO Beyşehir Ajans Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, TMO’nun taahhütname karşılığı hububat alımlarına başladığı belirtildi.       Taahhütname karşılığı alımların randevulu olarak yapılacağı bildirilen açıklamada, şu ayrıntılara..

Taahhüt Karşılığı Hububat Alımı

BEYŞEHİR – TMO Beyşehir Ajans Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, TMO’nun taahhütname karşılığı hububat alımlarına başladığı belirtildi.
       Taahhütname karşılığı alımların randevulu olarak yapılacağı bildirilen açıklamada, şu ayrıntılara yer verildi: “Taahhütname karşılığı alımlarda uygulanacak esaslar şöyle olacaktır; Üreticiler (ÇKS belgesi olan) alım fiyatlarının açıklanmasını müteakip talepleri halinde, ürününün tamamını geri alabilecek, ÇKS’de belirtilen miktar kadar ürünü TMO’ya satabilecek ve ürününü emanete bırakabilecektir. Ürünün TMO’dan geri çekilmesi veya ÇKS’de belirtilen miktar kadarının emanete çevrilmesi halinde, ürünün taahhütnameli alım yapıldığı tarihten depodan çıkış tarihine kadar olan süre için 0.1 lira/ton /gün+KDV depolama ücreti alınacaktır. ÇKS’de belirtilen miktar kadarının peşin alıma dönüştürülmesi halinde, depo kira ücreti alınmayacaktır. Taahhütname karşılığı alımı yapılan ürünün TMO’dan geri çekilmesi veya peşin alıma dönüştürülmesi halinde, ÇKS’yi aşan miktar için (son araç hamulesi hariç) ürünün depoya giriş tarihinden depodan çıkış tarihine kadar olan süre için 0.133 lira/ton/gün/+KDV depolama ücreti alınacaktır.
        Tüccar ve sanayiciler (ÇKS belgesi olmayanlar), alım fiyatlarının açıklanmasını müteakip talepleri halinde; ürününün tamamını geri alabilecek, ürününü emanete bırakabilecektir. Ürünün geri çekilmesi veya emanete bırakılması halinde, ürünün depoya giriş tarihinden çıkış tarihine kadar olan süre için 0.133 lira/ton/gün+KDV depo kira ücreti alınacaktır. Taahhütname karşılığı bırakılan ürünlerin, müdahale alım fiyatlarının açıklandığı tarihten itibaren 10 takvim günü içerisinde; üreticilerce geri alınması, peşin alıma çevrilmesi (ÇKS’de kayıtlı miktar kadar) veya emanete bırakılması, tüccar ve sanayiciler tarafından ise geri alınması veya emanete bırakılması hususlarında, ürünün bırakıldığı TMO iş yerine müracaat edilmesi gerekmektedir. Üretici, tüccar ya da sanayicilerin belirtilen süre içerisinde müracaat etmemesi halinde, 10 takvim günü sonunda, taahhütname karşılığı teslim alınan ürünün tamamı emanet alıma çevrilecektir.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL