ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Tehlikeli işyerlerine destek

BEYŞEHİR-1 Ocak 2014’te yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, “tehlikeli ve çok tehlikeli” kapsamına giren işyerlerine ilişkin iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli..

Tehlikeli işyerlerine destek

BEYŞEHİR-1 Ocak 2014’te yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, “tehlikeli ve çok tehlikeli” kapsamına giren işyerlerine ilişkin iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli görevlendirilmesini zorunlu hale getirdi. Yürürlüğü giren kanun çerçevesinde bu tanıma giren işyerleri kişi sayısına bakılmaksızın bu uygulamayı hayata geçirmek zorunda bırakıldı. Beyşehir’de ise uygulamaya giren bu kanun kapsamında Uzman Bey Ortak Sağlık Güvenlik Birimi işyerlerine hizmet vermeye başladı.  Bu işyerlerinde 10 kişiden az çalışanı olanların ise destek uygulamasından yararlanabileceği açıklandı.

Uzman Bey Ortak Sağlık Güvenlik Birimi’nden Nurullah Gök ve Hüseyin Oduncu, yaptığı açıklamada, Beyşehir’de bulunan tüm işverenleri konuyla ilgili yardımcı olmak ve destek vermek için ofislerine beklediklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

 “Kanun kapsamında, 10 kişiden az çalışanı olan tehlikeli işyerlerinde kişi başı 14, 10 kişiden az çalışanı olan çok tehlikeli olarak tanımlanan işyerlerinde ise kişi başı 16 liralık destek uygulaması vardır. 10 kişiden az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki işyerleri ortak sağlık ve güvenlik birimleriyle hizmet sözleşmesini yaptıktan sonra ücretini bu firmaya ödeyecek. SGK, Vergi Dairesi ve diğer kurumlara borcu olmaması halinde hizmet dökümlerini SGK’ya aylık bildirerek üçer aylık dönemlerde destek miktarını alacak ya da borçlarına mahsup ettirebilecektir.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL