ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

TMO’da randevu dönemi

            BEYŞEHİR – Toprak Mahsulleri Ofisi’nden yapılan açıklamada, hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerin işyerlerinde uzun süre beklemelerini engellemek amacıyla 2013 alım döneminde, tüm ürün alımlarını..

TMO’da randevu dönemi

 

          BEYŞEHİR – Toprak Mahsulleri Ofisi’nden yapılan açıklamada, hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerin işyerlerinde uzun süre beklemelerini engellemek amacıyla 2013 alım döneminde, tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştirecekleri bildirildi. Bu sistemle birlikte ürün sahiplerinin www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden randevu alınabilecekleri gibi TMO şube müdürlüğü ve ajans amirliklerine müracaat etmek suretiyle de randevu alabilecekleri kaydedildi.
          Açıklamada, “Randevular, taahhütnameli alımların başlanmasıyla birlikte alınabilecektir. Randevular, ürün teslim etmek istenilen işyerleri için yapılacak. Randevu alma işlemi, gerçek kişiler için T.C. Kimlik Numarası, tüzel kişiler için Vergi Numarası ile yapılacak. Üreticilere, ÇKS’de kayıtlı ürün miktarı kadar randevu verilecektir. ÇKS kaydı olmayan üreticiler sistemden randevu alamayacağından, ÇKS kayıtlarının mutlaka güncellenmesi gerekmekte. ÇKS’si olmayan kesimler, her bir işyeri için günlük en fazla 250 ton emanet randevusu alabilecekler. Randevular, işyerlerinin günlük alım kapasitelerine göre verileceğinden, randevu alacak kişilerin getirebileceği ürün miktarı kadar randevu alınması, sistemin işleyişi açısından faydalı olacak. Getirilecek ürün miktarından fazla randevu alınmaması, diğer kişilerin randevu alabilmeleri ve kurumumuzun planlı-programlı bir şekilde hizmet vermesi bakımından büyük önem arz etmekte. Ürününü TMO işyerine teslim etmek isteyen ürün sahipleri için hazırlanan randevu sistemi ve internet üzerinden nasıl randevu alınacağının detaylı olarak anlatıldığı broşür ve afişler, ülkemizin her noktasına ulaştırıldı. Ürün sahiplerinin, broşür ve afişleri incelemeleri veya TMO işyerlerinden bilgi almaları halinde, randevu alma aşamasında ve ürün teslimatında yaşanması muhtemel sorunlar ortadan kalkacak. Randevu sisteminin uygulanmasıyla birlikte işyeri önünde bekleme randevu günüyle sınırlı olacaktır. Ürün sahiplerinin, TMO’dan aldıkları randevu gününü dikkate alarak hasat ve ürün nakliyesini programlamalarına imkan sağlanmış olacaktır. İşyerinin günlük alım kapasitesine göre randevu verileceğinden, TMO’ya arz edilen ürün, en seri şekilde alım işlemine tabi tutulacaktır. Ürün sahipleri, randevu gününde ürün teslim edeceklerinden, ilave nakliye ücreti ödemeyeceklerdir” denildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL