ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Turizm Fakültesi Akademik Yıl Açılış Resepsiyonu

BEYŞEHİR – Büyükelçi Aouad, burada yaptığı konuşmada, davet üzerine geldiği Beyşehir’de olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, Fas ve Türkiye ilişkilerinin her sektör ve ortamda çok iyi durumda olduğunu dile getirdi…

Turizm Fakültesi Akademik Yıl Açılış Resepsiyonu

BEYŞEHİR – Büyükelçi Aouad, burada yaptığı konuşmada, davet üzerine geldiği Beyşehir’de olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, Fas ve Türkiye ilişkilerinin her sektör ve ortamda çok iyi durumda olduğunu dile getirdi. Bu iyi ilişkilerin tarihte de var olduğunu aktaran Aouad, bu ilişkilerin devamı ile birlikte daha da geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Beyşehir’deki buluşmada, hem üniversite, hem eğitim anlamında iki ülke arasında daha güzel şeyler yapılabileceği bir günde olduklarını belirten Aouad, “Hem Fas,hem Türkiye anlamında turizm gelişmeye katkı sağlayan unsurlardan bir tanesi. Ümit ederim ki, Beyşehir’deki bu ilk adımla birlikte Fas’ta herhangi bir üniversite ya da şehirle ilişkiler kurabilir, daha güzel şeyler yapmanın adımlarını atabiliriz” dedi.
          Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Hasan Kürşat Güleş de konuşmasında, Büyükelçi Auoad’ın büyük bir Türkiye sevdalısı ve dostu olduğunu vurgulayarak, aynı zamanda gerçek anlamda bir Selçuk Üniversitesi dostu olduğunu hatırlattı.
           SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdullah Öztürk de, Beyşehir’de yapacakları faaliyetlerle ilçeyi turizm bölgesi ilan edeceklerini söyledi.
          Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehir’de Belediye ve üniversite işbirliği ile çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “İnşallah önümüzdeki günlerde de Beyşehir’in ufkunu ve vizyonunu bu işbirliği çerçevesinde geliştirmeye devam edeceğiz. Beyşehir’in şöyle bir sloganı var; Alaaddin Keykubat, ‘cennet ya burasıdır, ya buranın altındadır’demiştir. Dolayısıyla biz de Beyşehir’i, gerek Konya, gerek Türkiye, gerekse dünyada tanıtmak için büyük bir özen gösteriyoruz. Gelişen, büyüyen yeni Türkiye ile birlikte yeni Beyşehir’in de temellerini atıyoruz. İnşallah, önümüzdeki günlerde yeni Beyşehir emin ve sağlam adımlarla birlikte büyümeye ve gelişmeye devam edecektir” dedi.
          Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, turizmin tanıtımın önemli bir ayağı olduğunu herkesin bildiğini vurgulayarak, “İç turizmin yanında, dış turizm ayağını da ilçemizde güçlendirmek amacı ile Fas Büyükelçimizi Abdullah hocamız davet ettiler. İnşallah, ilçemizde bu imkanlarımızı birleştirerek yeni bir sinerji oluşturmak istiyoruz, buna doğru adımlarımızı hızlandıracağız” dedi.
          Konuşmaların ardından katılımcılar Ali Akkanat Sanat Galerisinde Beyşehir fotoğraflarının konu edildiği bir fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
          Fas Büyükelçisi Aouad, Beyşehir’de onuruna düzenlenen tarihi Eşrefoğlu Camisi, göl gezisi ve çeşitli mekanların gezi programlarına da katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL