ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Turizm yollarına neşter

          BEYŞEHİR – Yaka Manastır ve Fasıllar bölgesindeki yolların ardından Karaburun yolunda da genişletme ve iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Konya İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından..

Turizm yollarına neşter

 

        BEYŞEHİR – Yaka Manastır ve Fasıllar bölgesindeki yolların ardından Karaburun yolunda da genişletme ve iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Konya İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından yollar yaz dönemi başlangıcında asfalt hale getirilecek.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, genişletme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilen Karaburun plajı yolunda incelemelerde bulundu. Akış’a, temaslarında, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkan Vekili Fahri Us, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Başkan Yardımcısı Hazım Kesme, il genel meclis üyeleri İsmail Gökmen ve Savaş Yılmaz ilçe teşkilatı yöneticileri eşlik etti.

AKIŞ: “AYRILAN BİR MİLYON 200 BİN LİRALIK ÖDENEKLE ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

İncelemenin ardından gazetecilere çalışma yürütülen yollarla ilgili bilgi veren AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Karaburun yolunun Beyşehirliler’in yanı sıra işletmeye açıldıktan sonra Konyalılar’ın da sıkça kullandığı bir turizm yolu haline geldiğini söyledi. Kullanımının artmasının ardından asfalt olmaması sebebiyle bu yol hakkında çok şikayet aldıklarını belirten Akış, şunları söyledi:

“Burası malumunuz olduğu üzere bundan birkaç yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından turizm yolu kapsamına alınmıştı. Buraya 1 milyon 200 bin lira gibi çok ciddi bir ödenek ayrılmıştı. O gelen parayla ihalesi yapıldı, ardından genişletme çalışmaları başladı. Genişletme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol asfalt hale getirilecek. Bu yaz Karaburun yolu daha sıhhi bir şartlarda kullanılmış olacak.”

Akış, genişletme ve iyileştirme çalışmalarının sadece Karaburun yolu ile sınırlı olmadığını Yaka Manastır ve Fasıllar bölgesindeki yollarda da benzer çalışmaların ardından asfalt çalışmalarının yapılacağını belirtti, “Bu yerlerimiz Beyşehir’in Konya’nın sayfiye yeri olması açısından önemsediğimiz yerler. Elimizden gelen gayretle, buraları daha güzel bir hale getirmek için uğraş veriyoruz”dedi.

YOLUN ASFALT OLMASI, BEYŞEHİR’DEKİ YAZ HAREKETLİLİĞİNİ ARTIRACAK…

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, Beyşehir’in benzer ilçelerden en önemli farkının bir gölü olması olduğunu söyledi. Yakın çevrede deniz olmaması sebebiyle Beyşehir ve sahibi olduğu gölün yaz döneminde insanlara plaj imkanı sunduğunu aktaran Başıbüyük, bu plajın rantabıl kullanılması için ulaşımını sağlayan yolunun da asfaltla kaplanması gerektiğini vurguladı.

5,5-6 kilometrelik bu yol hattının asfalt olmaması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda yaz sıcağında sürücüler için toz duman içerisinde bir rahatsızlık yaratmasının sözkonusu olduğunu dile getiren Başıbüyük, şöyle devam etti:

“İnsanlar huzursuz, rahatsız oluyordu. Bu ihtiyaç fark edilince, Sayın vekilimizin de destekleriyle turizm yolu kapsamına alınıp Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan  gerekli ödenekler çıkartıldı. Bu yıl inşallah asfaltlanması yapılacak ve dolayısıyla bu plajın daha da rantabıl kullanılmasının, Beyşehir’deki yaz dönemi hareketliliğini daha da artırmasını bekliyoruz.”

KIYI ŞERİDİNDE PARKE ÇALIŞMASI DA OLACAK…

Konya İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Gökmen de, Karaburun yolunun asfalt hale gelmesinin ardından sahil şeridinin yaz döneminde daha da hareketleneceğini, günlük ortalama 500 ila bin araç arasında plaja bir girişin sözkonusu olmasının tahmin edildiğini söyledi. Gökmen, 8 kilometrelik alanda yapılacak asfalt çalışmasının ardından 1 kilometrelik  sahil bölümünde ise kilitli parke taşı kaplamasının gerçekleştirileceğini belirtti. Gökmen,  Karaburun yolunda plaj dışında kalan ve piknik alanlarına uzanan yolda da genişletme ve iyileştirme çalışması yapıldığını, ardından buranın da asfalt hale geleceğini belirterek, “Dolayısıyla burada 9 kilometre civarında bir yol çalışması, 4 kilometre Yaka Manastır’da olmak üzere bu yıl İl Özel İdaresi tarafından asfalt çalışması yapılacak yol miktarı toplamda 13 kilometreye ulaşacak. Bu yolların yapımında destek ve yardımlarından dolayı Konya milletvekillerimiz, bürokratlarımız ve il özel idaresi yetkililerimiz ile parti teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL