ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Türk Yıldızları, Beyşehir Gölü Üzerinde Uçacak

        BEYŞEHİR-Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Konya’da konuşlu bulunan Türk Yıldızları akrobasi timi, Beyşehir Gölü üzerinde 23 Ağustos’ta, ağırlıklı olarak Mevlana temalı gösteri uçuşu yapacak.        Yapılması planlanan..

Türk Yıldızları, Beyşehir Gölü Üzerinde Uçacak

        BEYŞEHİR-Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Konya’da konuşlu bulunan Türk Yıldızları akrobasi timi, Beyşehir Gölü üzerinde 23 Ağustos’ta, ağırlıklı olarak Mevlana temalı gösteri uçuşu yapacak.
        Yapılması planlanan gösteri uçuşu ile ilgili konuları görüşmek üzere Beyşehir Kaymakamlığında bir toplantı düzenlendi. Beyşehir Kaymakam Vekili Bülent Ay, ülkenin gururu olan Türk Yıldızları’nın 23 Ağustos’ta Beyşehir ilçesi sınırları içerisinde bir gösteri uçuşu planladığını, bu uçuşu izlemede katılımın yüksek seviyede olması ve teknik konuların görüşülmesi amacıyla toplantının gerçekleştirildiğini söyledi.
         Ay, gösteri uçuşu için Beyşehir’in seçilmesinin birçok sebebi olduğunu, bu etkinliğin, göl ve yörenin diğer tarihi ve kültürel yönlerinin tanıtımına da katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti.
         Filo Komutanı Hava Pilot Yarbay Zeki Koltukoğlu ise Türk Yıldızları’nın Beyşehir’de gösteri uçuşu yapacak olması heyecanının, kendilerine de yansıdığını aktardı. Türk Yıldızları’nın aslında 22 yılın üzerinde bölgedeki semalarda uçtuğunu anlatan Koltukoğlu, “İnşallah 23 Ağustos’ta olabildiğince Beyşehir halkını orada görmek, bizim için en büyük destek, en büyük hediye olacak. Elimizden geldiği kadar Mevlana figürlerini gökyüzünde göstereceğiz. Gökyüzü semazenleri nasıl olur? Onu bütün Beyşehir halkına göstermek için çalışmalarımızı tamamlayacağız. 23 Ağustos’ta belirleyeceğimiz saatte tüm halkımızı gösteri merkezine davet ediyoruz.”
         Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da herkesi bu tarihte Beyşehir’e, Türk Yıldızları’nın gösterisini izleyemeye davet etti.
         En büyük gösteri 14 Eylül’de Konya’da
         Türk Yıldızları, Konya kent merkezinde ise 14 Eylül’de geniş katılımlı bir başka gösteri planlıyor. Bu gösterinin ardından, iki yıl önce şehit olan timdeki Pilot Yüzbaşı Ümit Özer adına yapılan parkın açılışı da gerçekleştirilecek. Konya-Aksaray kavşağı yakınında düzenlenecek gösteriyi en az 100 bin kişinin izlemesi bekleniyor.
          Türk yıldızları internet sitesi http://www.turkyildizlari.tsk.tr adresindede düzenlenecek beyşehir gösterisi 23 Ağustos olarak yerini aldı.
 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL