ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Vali Erol, Derbent’i Ziyaret Etti

          DERBENT-Vali Erol, önce  Derbent Kaymakamlığı’nı ardından Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar’ı makamında ziyaret etti.          Ziyarete, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Karatay İlçesi..

Vali Erol, Derbent’i Ziyaret Etti

          DERBENT-Vali Erol, önce  Derbent Kaymakamlığı’nı ardından Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar’ı makamında ziyaret etti.
          Ziyarete, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Karatay İlçesi Belediye Başkanı  Mehmet Hançerli de eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya Valisi Muammer Erol’u Derbent’te misafir etmekten büyük onur duyduklarını belirtti.
          Vali Erol’a Derbent ilçesi ile ilgili bilgiler aktaran Acar, son yıllarda gündeme gelince il genelinde büyük heyecan yaratan Konya’nın Kayak Merkezi olması planlanan Derbent Aladağ Kış Sporları Merkezi ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eserlerinden esinlenerek Konya’da böyle bir projeye adım attıklarını belirten Acar, oldukça tatlı yamaçlara sahip bulunan  Aladağ’la ilgili hazırlanan  raporlarda Türkiye’nin en uygun kayak pistlerinden  birisi olduğuna vurgu yapıldığını, kar yapısının  Davos’taki kristal kar yapısı ile aynı olduğunun belirtildiğini, bunun Türkiye’de sadece Sarıkamış’la birlikte Aladağ’da bulunduğunun uzmanlar tarafından da tespit edildiğini söyledi. Acar, bundan dolayı Aladağ’ın sıkıştırma yapılmadan bile kayak severlere kayak yapabilme imkanı sunduğunu söyledi. Vali Erol’a, Acar’ın kendisine takdim ettiği kayak merkezi projesini tanıtan bir kitabı da inceledi.
        Acar, ilçenin tarımsal üretimi ile ilgili  Vali Erol’a bilgiler de verirken, yeşil fasulye üretimi ile adını duyuran Derbent’in son dönemde çilek ve kiraz yetiştiriciliği ile de ön plana çıkmaya başladığını belirtti.  Acar, bir süre önce oluşturulan Derbentliler Platformu ve bu platformun yürüttüğü çalışmalar ile ilgili de bilgilendirmede bulundu.
         Vali Muammer Erol ise, çok güzel doğal güzelliklere sahip olduğunu  ifade ettiği Derbent’in yeşil doku potansiyeli ile Konya’nın sayfiye yeri olması gerektiğini söyledi. İlçede sanayileşmeden ziyade bu yöndeki çalışmaların yoğunluk kazanmasının  daha doğru olacağını vurgulayan Erol, Kayak Merkezi projesinin de gerçekleşmesi ile birlikte ilçenin çehresinin değişeceğini, gelişeceğini belirtti. Erol, ilçedeki yayla evlerinin sayısının artmasının ise Konyalı’nın yönünü Derbent ilçesine doğru çevirmeye yeteceğini de kaydetti.
         Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, ziyaretinin sonunda Vali Muammer Erol’a ilçenin alimlerinden  Hasan Tahsin Emiroğlu’nun yazdığı Esbab-ı Nüzul isimli tefsir kitabını hediye etti.
         Acar’a, ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ile Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, ziyaret sonrasında karşılıklı olarak birbirlerine plaket ve çeşitli hediyeler verdi.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL