ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yaban Hayatı ve Kuşlara Yiyecek

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü’nün ortaklaşa olarak organize ettiği, Beyşehir Milli Parklar Şefliği ile Göl Feneri  Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği ..

Yaban Hayatı ve Kuşlara Yiyecek

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü’nün ortaklaşa olarak organize ettiği, Beyşehir Milli Parklar Şefliği ile Göl Feneri  Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği  etkinliğe çok sayıda doğasever ve off-road tutkunu da arazi araçlarıyla katıldı.

Anıt meydanından konvoy halinde hareket eden arazi araçları, katılımcıları etkinliğin yapılacağı Beyşehir-Şamlar Mahallesi yolu üzerindeki  dağlık alana alana ulaştırdı.

Burada Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve katılımcılar yer yer bir metrenin üzerindeki kar yüksekliğinin bulunduğu alanda bellerine kadar kara saplanıp  yaya olarak güçlükle ilerleyerek doğaya ekmek bıraktı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir merkezde 70 santim olan kar yüksekliğinin, dağlık alanlarda çok daha fazla olduğuna vurgu yaparak, doğada yaşayan yaban hayvanları ile kuşların açlık tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu belirtti. Yaban hayvanları ile kuşlar için BEYDOF ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte el ele vererek ortaklaşa bir çalışma sergilediklerini anlatan Özaltun, “Doğada onların da hayatlarını idame ettirmesi adına, yedisinden yetmişyedisine insanlarımızla buradayız. Burada evimizde kullanmadığımız ekmekleri, atık gıdaları, yemleri yaban hayatının yaşamını sürdürebilmesi için doğaya bıraktık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Etkinliğe iştirak eden katılımcılar, daha sonra Beyşehir Belediyesi’nin kepçeyle açtığı yolda arazi araçlarıyla da ilerleyerek en uç noktalara kadar yaban hayvanları için yiyecek takviyesi yaptı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL