ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yazar Sinan Yağmur Beyşehirli Oluyor

               BEYŞEHİR –  İki gündür Beyşehir’de olduğunu belirten Yağmur, Beyşehir Belediyesi Başkanı İzzet Taşcı’yı ziyaret ederek, kitaplarını hediye etti. Burada gazetecilere yeni kitabı hakkında bilgiler veren ve Beyşehir’e..

Yazar Sinan Yağmur Beyşehirli Oluyor

 

 

           BEYŞEHİR –  İki gündür Beyşehir’de olduğunu belirten Yağmur, Beyşehir Belediyesi Başkanı İzzet Taşcı’yı ziyaret ederek, kitaplarını hediye etti. Burada gazetecilere yeni kitabı hakkında bilgiler veren ve Beyşehir’e olan sevgisini konu alan düşüncelerini paylaşan Yağmur, 2010 yılından itibaren son 3 yılın Türkiye’de ve Avrupa’da kitapları en çok okunan bir yazar olduğunu hatırlattı. 29 yıldır Konya’da yaşayan bir eğitimci ve yazar olduğunu vurgulayan Yağmur, “1991 yılında Konya’ya öğretmen olarak geldiğimde Beyşehir’i bilmiyordum. 1995 yılında piknik için geldiğimde ise yanımdaki arkadaşlarıma içimden geçen şu dileği söyledim; ‘Keşke Konya’ya gelmeden önce Beyşehir’i görmüş olsaydım. Tayinimi Beyşehir’e isterdim, yerleşirdim’ diye… Demek ki o zamandan içimde yerleşen bir Beyşehir aşkı ve sevgisi gün geçtikçe artmış ve gününü beklemiş. Ben okunma rekorları kıran Hazreti Mevlana’yı, Hazreti Şems’i ve tasavvufu sevdiren kitaplarımın kampını Beyşehir’de yaptım. Kitap yazmadan önce sessiz, sakin, temiz ve huzur bulacağınız bir mekanda kamp yaparsınız. Bu edebiyatçıların, yazarların huyudur ve genellikle Yazarlar Yalova’yı, İzmir Foça’yı, Bodrum, Kuşadası gibi Ege bölgesini tercih ederler. Benim de her zaman tercihim Beyşehir olmuştur” dedi.
          Yine bir kitap kampı için Beyşehir’e geldiğini anlatan Yağmur, sürpriz olacağını belirttiği kitabının ise kısa bir süre sonra okurlarıyla buluşacağını ifade ederek, “20 Nisan’da kitap okuyucularla buluşacak. Aynı zamanda bu tarihlerde Bursa’ya söz verdik. İlk imzasını Bursa’da yapacağız. O tarihlerden sonra ise kısmet olursa Beyşehir’imizde, yani yeni memleketime geleceğiz. Beyşehir’de kampı yapılan kitabın imzasını yapacağız” şeklinde konuştu.
          29 yıldır Konya’da olduğunu ancak yaşının ilerlemesi nedeniyle, tabiata ve temiz havaya hasret kaldığını dile getiren Yağmur, o yüzden Beyşehir’e yerleşmeyi, burada bir yazlık yaptırmayı ve bir bahçe almayı düşündüğünü kaydetti.
         Belediye Başkanı İzzet Taşçı’da ziyarette, Yağmur’un Beyşehir’e yerleşerek hemşerimiz olmasından memnuniyet duyacağını söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL