ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yetenekli Çocuklar Sanatı Öğreniyor

  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal Tablo”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”;..

Yetenekli Çocuklar Sanatı Öğreniyor

 

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal Tablo”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyü’nde üstün zeka ve yetenekli çocuklar bilim ve sanatı açılan atölyelerde bizzat konunun duayeni olmuş isimlerden öğreniyor.

 

 

            Sonsuz Şükran Köyü Derneği ve Konya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından işbirliği halinde düzenlenen bilim ve sanat yaz okuluna üstün zeka ve yetenekli 9-13 yaş arası öğrenciler katılıyor.

            Konya Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü İbrahim Baştuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Haziran’da başlayan 9 gün süreli etkinliğin 27 Haziran’da sone ereceğini söyledi.

            KERPİÇ EVLERDE KALIYORLAR…

            Üç grup halinde devam eden bilim ve sanat yaz okuluna katılan üstün zeka ve yetenekli öğrencilerin köydeki kerpiç evlerde yatılı olarak kaldığını ve gündüz saatlerinde açılan atölyelerde bizzat konunun duayeni olmuş sanatçı ve isimlerden eğitim aldığını belirten Baştuğ, “Burada çok farklı sanat alanlarında, farklı etkinlikler alıyorlar, çok güzel eğleniyorlar, hem de öğreniyorlar”dedi.

            Öğrencilerin hem sanatı, hem de sanatçıyı tanıdıklarını belirten Baştuğ, şöyle devam etti:

            “Hem kendi ailelerinden ayrı bir şekilde aynı zamanda bir grup çalışması bu. Arkadaşlık, dostluk, yardımlaşma gibi tabi temel becerileri burada kazandırmış oluyoruz. Yani çok yönlü, çok fonksiyonel bir çalışma oldu.Çok faydalı buluyoruz. Buradaki öğrenciler farklı testlerden geçerek seçilmiş. BİLSEM öğrencilerimiz, bu yıl isteğe bağlı olarak ilkini gerçekleştirdik. Küçük gruplarda etkileşim ve öğrenme daha iyi oluyor. Bu anlamda 10’ar kişilik küçük gruplar halinde 3 grup olarak buraya geldik. Önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllarda geleneksel hale getirip bu çalışmayı devam ettirmeyi düşünüyoruz. Ailelerimize ise mesajımız şu; çocuklarımızın burada gerçekten özgüvenleri gelişiyor. Doğayı da tanıyorlar ve başbaşa olmayı öğreniyorlar. Şehir hayatının dışında çok daha güzel ferah bir yaşam ortamının olduğunu burada öğreniyorlar. Aile içinde artık birtakım becerileri kazanmaları günümüzde çok daha güçleşti.”

            TAŞDİKEN: “ÇALIŞMALARIMIZ ARTIK KURUMSALLAŞACAK”

Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken ise, bu yıldan itibaren artık hayata geçirdikleri her projeyi kurumsal bir hale getireceklerini söyledi. Bu yıl Konya bölgesindeki üstün zeka ve yetenekli çocukların eğitimleriyle bu işe başladıklarını ifade eden Taşdiken, “Etkinliklerimizi BİLSEM ile birlikte yapıyoruz. Onlara kültürel ve daha çok sanatsal anlamda bir eğitim programı yaptık. Buraya, evlerimize, derneğimize üye olan bütün arkadaşlarımız ücretsiz olarak geldiler, burada kendi atölyelerini açtılar ve çalıştırıyorlar.”dedi.

            Son olarak resim, seramik ve gazetecilik dallarında açılan atölyelere katılan öğrencilerin eğitim aldığını dile getiren Taşdiken, şunları kaydetti:

            “Aşağı yukarı bütün branşlarda sanatçı arkadaşlarımız kendi deneyimlerini çocuklara, onların anlayabileceği bir lisanla aktarıyor.Bundan sonra böyle atölye çalışmalarıyla devam edeceğiz. Daha butik, burada insanların eğitimine yönelik olarak bu çalışmalar sürecek. İki amacımız var; bu çalışmaları kurumsal hale getirmek, ikincisi de yöre insanlarına birikimlerimizi ve tecrübelerimizi aktarmak. Bunları yaparken herhangi bir ücret tabebimiz olmayacak. Bu yaz okulları, Türkiye’nin her yerinde üniversitelerin veya başka kurumların açtığı gibi paralı bir okul değil. Biz kendi mütevazi imkanlarımızla herhangi bir bedel ya da sponsor katkısı olmadan bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Tabi sponsor katkısına karşı da değiliz. Alabilirsek alırız, alamazsak da, kendi imkanlarımızla bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bunları kurumsallaşacağı anlamına söylüyorum. Ayrıca, önümüzdeki Temmuz ayında da yeni bir çalışmayı başlatıyoruz.”

            Bu arada, resim, seramik ve gazetecilik atölyelerinde eğitim çalışmalarına katılan 2’inci grup öğrencilerinden çocuklara mesleki teme bilgiler verilirken, yöneltilen sorular da cevaplandırılıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL