ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yokuş: Küresel Devletsek Irak’a girmeliyiz

      BEYŞEHİR – Beyşehir’e bağlı Göçü Köyü’nde Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Beyşehir Şubesi tarafından düzenlenen piknik etkinliğine katılan Yokuş, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.Suriye ve terör..

Yokuş: Küresel Devletsek Irak’a girmeliyiz

 

    BEYŞEHİR – Beyşehir’e bağlı Göçü Köyü’nde Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Beyşehir Şubesi tarafından düzenlenen piknik etkinliğine katılan Yokuş, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.Suriye ve terör konusunda değerlendirmelerde bulunan Yokuş, milli meselelerde topyekün bir arada hareket edilmesi gerektiğini belirtti.terör konusunda ise taviz verilmeden üzerine gidilmesinin lazım geldiğini söyledi.Irak’ta bir milyondan fazla insanın öldürüldüğünü anımsatan Yokuş, “Fakat, biz Suriye’ye diyoruz ki, ya içeride insan kanı döküyorsan dökme’ diyoruz. Aynı şeyi neden Irak’a diyemiyoruz biz, ya da yıllardır neden diyemedik?” sorusu yöneltti.

Terörün kaynağının Irak’tan geldiği halde, Irak’a, “Neden biz Irak’a terörün kaynağını kurut ya da gelir ben kuruturum’ mesajı veremiyoruz?” diye konuşan Yokuş, “Türkiye gerçekten küresel devlet olduğunu gösterecekse, tek yolu vardır Irak’a girecek, Kandil’e girecek, orayı işgal edecek ve terörün kaynağını oradan kurutacak ve ondan sonra diyecek ki ‘ben küresel bir gücüm, benim başımı kim ağrıtırsa işte hesabını sorarım’  Biz Türkiye’den, başbakandan bunu bekliyoruz, bunu yapmadıktan sonra yaptığı dış politikanın hiçbir anlamı yok, bunlar bizi sadece kandırma, avutma politikalarıdır ve Türkiye’ye de itibar kazandırmayacak politikalardır.”

Memur maaşları ile ilgili bir soruya da cevap veren Yokuş, memur kesiminin hepsinin aynı maaşı almadığına vurgu yaparken, “Ünvanlarından, tahsillerinden ve sorumluluklarından dolayı aylık bin 500 lira alan da, 2 bin 500 lira maaş alan da memur var.Ama maaşlar yükseldikçe vergi dilimleri artıyor. Dilimler artınca verilen zam kadar bile zam geriye götürüyor. Daha doğrusu; biz yüzde 4 zam alıyoruz ama vergi dilimi yüzde 5 yansıyınca elimizden aldığımızın fazlası gidiyor. Yani memura özgü bir vergi indiriminin yapılması lazım.”dedi.

Memura yapılan son yüzde 4’lik zamla memurun tamamının yüzde 4 zam alacağının zannedilmesine rağmen durumun oldukça farklı olduğunu da savunan Yokuş, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ama memurun en az yüzde 50’si vergi diliminden dolayı yüzde 4’ü alamadığı gibi, yüzde 1 de fazladan veriyor,  yani maaşı geriye gidiyor. Şimdi bunların düzeltilmesi lazım. Yani gelir gruplarının puanlamasının düzetilmesi lazım. Şu anda biz de biliyoruz ki ülkemizde maalesef vergi sitemimiz kayıt dışındaki sisteme müdahale edemediği için kaynağından vergi almaya gittiği için, bugün gelir vergisinin yüzde 65’ini bu ülkede memur ve işçiler ödüyor, neden çünkü memurun ve işçinin kaçıracak şansı yok ki;  maaşından tık alıyorsunuz vergisini. Bu sistemin de düzeltilmesi lazım.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL