ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yunus Sarı Madalyayı Hedefliyor

BEYŞEHİR – Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliğinde ilk kez düzenlenecek olan 1. Avrupa Oyunları’na Türkiye Tekvando Milli Takımı tam kadro katılacak. Oyunlara 4 erkek ve 4 bayan olmak üzere toplam..

Yunus Sarı Madalyayı Hedefliyor

BEYŞEHİR – Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliğinde ilk kez düzenlenecek olan 1. Avrupa Oyunları’na Türkiye Tekvando Milli Takımı tam kadro katılacak. Oyunlara 4 erkek ve 4 bayan olmak üzere toplam 8 sporcuyla katılan milli takım ülkeye en az 4 madalyayla dönmeyi hedefliyor. Türkiye Tekvando Milli Takımı 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları hazırlıklarını Konya’da sürdürüyor.
         Selçuklu Belediye Spor Salonu’nda gerçekleşen antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, sporcuların 6 aylık bir dönemde çok ağır müsabakalar geçirdiğini belirterek, “Bu ağır müsabakalar öncelikle Rio Olimpiyatları için puan toplama yarışında hemen hemen hepsi 40 puanı aştı. Toplayacakları zirve puanlara geldiler. Dünya şampiyonasında da çok güzel verimsel müsabakalar aldık. Madalyaya yansıttığımız sporcular var fakat madalyaya yansıtamayıp yıl içinde başarılı olan sporcularımız oldu. Dünya şampiyonası güzel geçti. Onun arifesinde şimdi 2 haftalık bir hazırlıktan sonra arkasında yine ağır bir şampiyona olan Avrupa Oyunları var. Avrupa Oyunları da zor bir şampiyona çünkü bizim kategorimizde tekvando branşında en başarılı sporcular Avrupa’da bulunuyor. Fakat biz en az 4 madalya hedefliyoruz. 
          Hazırlıkların yoğun bir şekilde geçtiğini ifade eden Milli Tekvandocu Yunus Sarı, “Bu senenin başından beri Olimpiyat öncesi olduğu için çok yoğun geçiyor. Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon oldum. Dünya Şampiyonası’nda çeyrek finalde elendim. Şu an formumuz iyi zaten, Dünya Şampiyonası’ndan geldik. Avrupa Oyunları’na da hazır bir şekilde gidiyoruz. İnşallah iyi sonuçlar alarak döneceğimize inanıyorum. Ülkemize madalyalarla döneceğimize inanıyorum. En büyük hedefim altın madalya. Bu altın madalya bana Olimpiyat yolunda önemli bir puan da getirecek. Altın madalya almam halinde Olimpiyat kotasına giriyorum. Bu yüzden elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım” açıklamasında bulundu.
          Avrupa Oyunları’nda Türkiye’yi tekvando branşında erkekler 58 kiloda Görkem Sezer, 68 kiloda Servet Tazegül, 80 kiloda Yunus Sarı, +80 kiloda Ali Sarı, bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım , 57 kiloda Hatice Kübra Yangın, 67 kiloda Nur Tatar ve +67 Furkan Asena Aydın temsil edecek.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL