ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in lezzetleri yarıştı

           BEYŞEHİR – Yarışma sonunda dereceye giren kasaba, köy ve mahallelerin yöresel yemeklerine düzenlenen törende çeşitli ödüller verildi. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, ödül töreninde yaptığı konuşmada, düzenlenen..

Beyşehir’in lezzetleri yarıştı

           BEYŞEHİR – Yarışma sonunda dereceye giren kasaba, köy ve mahallelerin yöresel yemeklerine düzenlenen törende çeşitli ödüller verildi. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, ödül töreninde yaptığı konuşmada, düzenlenen yemek yarışmasında Beyşehir’in yemek kültürünün ne kadar zengin olduğunun bir kez daha görüldüğünü belirterek, “Hepsi de birbirinden daha güzel, birbirinden daha görkemli, daha leziz yemekler.Burada bir seçim yapıldı ama bu lezzetlerin hepsi bence birinci”dedi.

Yarışmacılara ilçenin yemek kültürünü ortaya koymalarından dolayı teşekkür eden Başıbüyük, “Adeta siz Beyşehir’in farklı vadilerinden, farklı dağ eteklerinden, küçük kılcal damarlar halinde burada yemeklerinizi getirip toplayarak ilçenin yemek kültürünü ortaya koydunuz.”diye konuştu. Ortaya konulan bu yemek çeşitlerinin fotoğraflarının alınarak bunların bir kitap ya da katalog haline dönüştürüleceğini de belirten Başıbüyük, “İlçemizin bu zengin ve değerli kültürünün kalıcı olmasını, unutulmamasını, kuşaktan kuşağa aktarılmasını istiyoruz.  Hatta günlük hayatta lokantalarımızın da bu yemeklerden servisler yapmasını sağlamaya çalışacağız.”ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Başıbüyük ve beraberindeki protokol dereceye girenlere ödüllerini ve teşekkür belgelerini verdi. Yarışmaya katılan her yöresel yemeğin sahibine katılım ödülü verildi.

YÖRESEL KIYAFETLERİMİZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Öğrenme Şenlikleri’nde Beyşehir’in yöresel kıyafetleri de ortaya çıkarıldı. Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerine bağlı kasaba ve köylerde düğün, kına gecesi, nişan, asker uğurlaması gibi çeşitli etkinliklerde sandıklardan çıkarılarak giyilen yöresel kıyafetleri giyen bayanlar, rengarenk kıyafetleriyle etkinliğin yapıldığı festival alanında adeta göz kamaştırdı. 
Şenlikler kapsamında, dün ayrıca  festival alanında açık hava fotoğraf sergisi açıldı.

Beyşehir Fotoğraf Topluluğu (BEYFOT), Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği ile bazı okullar tarafından açılan açık hava sergisinde Beyşehir’in muhtelif alanlarında çekilen fotoğraflar ilçe halkının beğenisine sunuldu.

Şenlik çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi’nde kursları açılan takı tasarım,ev tekstili, ahşap boyama, iğne oyası, tel, kırma, makine nakışı branşlarındaki el sanatları uygulamaları da gerçekleştirildi. 

Öğrenme şenlikleri, final gecesi programı ile sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL