ResimLink - Resim Yükle
Eğitim-Kültür

UTİ ÖĞRENCİLERİNDEN MERSİN’E TEKNİK GEZİ

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Topluluğu öğrencileri Mersin’e teknik gezi düzenledi. Gembos yolunun açılmasıyla birlikte Beyşehirde ki silah savunma sanayii ve dış ticaret ile ilgili fabrikaların..

UTİ ÖĞRENCİLERİNDEN MERSİN’E TEKNİK GEZİ

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Topluluğu öğrencileri Mersin’e teknik gezi düzenledi.

Gembos yolunun açılmasıyla birlikte Beyşehirde ki silah savunma sanayii ve dış ticaret ile ilgili fabrikaların Antalya limanına ulaşımının kolaylaşması sonucu UTİ öğrencileri Teknik gezi düzenledi. Düzenlenen teknik gezi de öğrenciler Beyşehirin dış ticaretle olan bağlantısını ele alarak Beyşehirde bu kapsamda yapılabilecek çalışmalar hususunda Mersin Limanında Teknik bilgi edinildi. Beyşehirin dış ticarette Silah Savunma Sanayiinde söz sahibi olduğunu dile getiren bölüm öğrencilerinden İkbal Özdemir Beyşehirin Gembos yolunun açılmasıyla birlikte geleceğinin parlak olduğunun altını çizdi.
[ÖÖ 0:09, 03.04.2024] Muhammet Sıdal: Özdemir, “ Bizler Selçuk Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü öğrencileri olarak Beyşehiri bu konuda daha bilinçli hale getirebilmek ve Dış Ticaret Ofislerini bu bölgede daha yaygın hale getirebilmek için böyle bir gezi düzenledik. Gembos yolu yani diğer adıyla Demirkapı Tünelinin bu konuyla şu yönde bağdaştırıyoruz: Antalya limanına artık Beyşehirin daha yakın olduğunu göz önünde bulundurursak dış ticaret bürolarının bu bölgede yaygınlaşması gerektiğini bu bölgeye bilinçlendirmek istiyoruz. Gerekli kurumlarla özverili şekilde iletişime geçerek bu teknik gezimizin gerçekleşmesini sağlayan Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doçent Doktor Metehan Ortakarpuz’a teşekkür ederiz.” Dedi.

Haber: Ömer Talha Kaymak

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL