ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Konya Şeker güvenilir firma”

  Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u makamında ziyaret eden ve daha sonra da Çumra Şeker Kampusu ile dünyanın en büyük et ve süt entegre tesislerini gezen Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr…

“Konya Şeker güvenilir firma”

 

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u makamında ziyaret eden ve daha sonra da Çumra Şeker Kampusu ile dünyanın en büyük et ve süt entegre tesislerini gezen Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eberhard Pohl, Konya Şeker’in işbirliği yapılacak güvenilir firmalardan birisi olduğunu ve özellikle tohumculuk konusunda ortak çalışma yapılabileceğini söyledi.  Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eberhard Pohl ve Ticaret Ataşesi Hans Jörg Brunner ile beraberindeki heyet Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u ziyaret etti. Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un makamında gerçekleştirilen ziyarette, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eberhard Pohl, 1 yıldır Türkiye’de bulunduğunu, Türkiye’nin belli başlı kentleri olan Ankara ve İstanbul’un dışında tarımda büyük gelişme gösteren Konya’yı ve burada bulunan yatırımları yerinde görmek istediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bugün sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Buradan sonra sizin üretim tesislerinizi de görme imkânımız olacak.  Programlarınızı ilgiyle takip ediyoruz. Enteresan görüşmeler gerçekleştiriyoruz.  Konya oldukça canlı ve dinamik bir yer. Benim tabi asli görevlerimden bir diğeri de Türkiye’yi tanımak. Almanya’da çok bilinmeyen, Konya gibi dinamik olan, ekonomisi son derece canlı ve gelişmekte olan yerleri de görmek tanımak benim görevlerimin arasında bulunuyor”

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ise Büyükelçi ve beraberindeki heyeti görmekten çok büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında, Anadolu’nun ve özellikle Konya’nın çok dinamik bir kent olduğunu söyledi. Konuk, özellikle dünyada yerleşik tarımın ilk yapıldığı ve hayvan ırklarının evcilleştirildiği Çatalhöyük gibi insanlık tarihinde önemli bir yeri olan ve 9000 yıl öncesinin 10 bin nüfuslu ilk kentinin kurulduğu bir bölgede bulunduklarını belirtti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL