ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Müslüman Kardeşlerimize Dua Edelim“

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe iftar programları dahilinde gittiği Doğanhisar’da Müslüman coğrafyalarında zulüm altında olan insanlar için dua istedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iftarını Doğanhisarlılarla açtı…

“Müslüman Kardeşlerimize Dua Edelim“

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe iftar programları dahilinde gittiği Doğanhisar’da Müslüman coğrafyalarında zulüm altında olan insanlar için dua istedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iftarını Doğanhisarlılarla açtı. Son iki yıldır iftarlarını ilçelerdeki vatandaşlarla birlikte yaptıklarını dile getiren Başkan Akyürek, bunun bir Konya geleneği olduğunu söyledi. Kardeşlik havası hakim olan bu sofralarda zengin fakir, yaşlı genç, kadın erkek ayırt etmeden bütün Konyalılarla buluştuklarını ifade eden Başkan Akyürek, “Şunu da hemşerilerimizden istiyoruz. Bizler Konya’da, ilçemizde, beldemizde huzur içinde iftar açarken maalesef dünya coğrafyasında, Müslüman dünyasında, Müslümanların yaşadığı bölgelerde insanlarımız çile ve ıstırap çekiyor, kanları dökülüyor, oruç tutmaları engelleniyor. Hayatları tehlike altında, her gün zaten bunları izliyorsunuz. O kardeşlerimiz için de dua etmeyi unutmayalım. Bu Ramazan günlerinde hem ülkemiz, milletimiz, hem tüm insanlık için dualarımızı eksik etmeyelim” dedi.

Ramazanda hizmetler ve çalışmaların devam ettiğini, ancak çok fazla projeden bahsetmediğini kaydeden Başkan Akyürek, 2016 sonuna kadar su ve kanalizasyon hizmetine girilmeyen hiçbir belde kalmayacağını vurguladı. Başkan Akyürek, “Buna göre bir program yapıldı. Köylerimizin de tamamının su problemi çözülmüş olacak. Konya beldelerinin, mahallelerinin tamamının alt yapı problemini 500 milyondan daha yüksek bir bedel ödeyerek inşallah tamamlama sürecindeyiz. Belediye başkanlarımızla, Meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla hep birlikte gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Doğanhisar’da gerçekleştirilen iftar programına Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları da katıldı. Ak Parti Konya Milletvekili Özdemir, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği Ramazan etkinliklerinin dillere destan hale geldiğini söyledi. Özdemir, birlikteliğe vesile olan iftarları düzenleyen Başkan Akyürek’i tebrik etti.

İftar öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ve Meclis üyeleri ilköğretim 4. sınıfta okuyup takdirname alan 78 öğrenciye bisiklet hediye etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL