ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Bugün olsa aynı şeyi yine yapardım”

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesindeki bir rehabilitasyon merkezinde down sendromlu bir öğrenciye yapılan kötü muameleyi güvenlik kamera görüntüleriyle ortaya çıkaran zihinsel engelliler öğretmeni Evren Erbaş, artık çalıştığı kurumda huzurlu bir şekilde çalışamayacağından dolayı..

“Bugün olsa aynı şeyi yine yapardım”

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesindeki bir rehabilitasyon merkezinde down sendromlu bir öğrenciye yapılan kötü muameleyi güvenlik kamera görüntüleriyle ortaya çıkaran zihinsel engelliler öğretmeni Evren Erbaş, artık çalıştığı kurumda huzurlu bir şekilde çalışamayacağından dolayı istifa edeceğini söyledi. 
Güvenlik kamera görüntülerinin Savcılığa intikal etmesinin ardından yaşanan olayı tüm Türkiye duyarken, rehabilitasyon merkezinde yaklaşık 7 aydır görev yapan zihinsel engelliler öğretmeni Evren Erbaş, çalıştığı kurumdan istifa etmek için avukatının istifa yazısı hazırladığını bunu noter aracılığıyla göndereceğini, burada aynı ortamda çalışmaya devam etmesinin mümkün olmadığını söyledi.
“İstifa nedeni belli, olayın açığa çıkması ve benim orada artık huzurlu bir şekilde çalışamayacağım, öyle bir insanla çalışamayacağımdan dolayı istifa ediyorum” diye konuşan Erbaş, kurumun müdürünün ortaya attığı şantaj iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Bu görüntülerden kimsenin haberinin olmadığını belirten Erbaş, “Onların hiçbirinden haberi yoktu bu görüntülerin. Haberi olan velilerimiz var, öğretmenimiz ve milli eğitim şube müdürümüz var. 3-5 kişinin bildiği bir görüntüyle şantaj yapmak imkansız bir şey . Zaten böyle bir şantaj olamaz, şu şekilde” ifadesini kullandı.
Yaklaşık 6,5 yıldır bu mesleğin içerisinde olduğunu belirten Erbaş, kamera görüntülerine yansıyan darp olayının savunmasının hiç olamayacağını da söylerken, “Affederseniz öğrenci benim ağzıma işedi, fakat ben o çocuğun başına bir fiske, bir tokat vurmadım şimdiye kadar. Yani bunu velilerimiz dahi bilir. Velilerimizin hepsine bunu sorabilirsiniz. Oradaki personel arkadaşlarımız da bilir. Ben bu durumdayken bile çocuğa bir şey yapmamışken, nedeni ne olursa olsun böyle bir şey olamaz, o engelli çocuğun dayak yemesi hiçbir şekilde olamaz” diye konuştu.
Görüntüleri cumhuriyet savcılığına intikal ettirerek olayı gün yüzüne çıkardığına hiç pişman olmadığını, bugün aynı şey olursa yine aynı şeyi yapacağını belirten Erbaş, “Toplumun desteği de iyi. Herhangi bir sıkıntı yok. Yaptığım davranışla ilgili olumlu tepkiler alıyorum” dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL