ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Gölde balık tükenmesin, Beyşehir üzülmesin”

              Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Beyşehirliler’e hep birlikte Beyşehir Gölü’ne sahip çıkmaya çağırdı, “Gölde balık tükenmesin, Beyşehir üzülmesin”dedi.             Erdoğan, şu değerlendirmelere yer verdi:..

“Gölde balık tükenmesin, Beyşehir üzülmesin”

 

            Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Beyşehirliler’e hep birlikte Beyşehir Gölü’ne sahip çıkmaya çağırdı, “Gölde balık tükenmesin, Beyşehir üzülmesin”dedi.

            Erdoğan, şu değerlendirmelere yer verdi:

            “Su ürünleri av yasaklarının 1380 sayılı su ürünleri kanununun ilgili yönetmelik ve yönetmeliğe bağlı olarak çıkarılan 2/1 ticari amaçlı su ürünleri avcılığı ve 2/2 sportif amaçlı (amatör) su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğlere göre yapılmaktadır.

            Beyşehir Gölü de kiraya verilen göllerden olup kooperatifimiz tarafından kiralanmıştır. Göldeki doğal dengenin korunması, sürdürülebilir balıkçılığın devam ettirilebilmesi için hem ticari, hem de sportif amaçlı ‘amatör) avcılığın yasak dönemde kesinlikle yapılmaması gerekir. Çünkü yumurtlama dönemine gelmiş bir alıktan yaklaşık 200-300 bin balık yavrusu meydana gelmektedir. Yumurtlama döneminde tutulan bir balık, 200-300 bin balık yavrusunun yok edilmesi anlamına gelir. Bunun için ticari ya da amatör bütün balıkçılar avlanma kurallarına titizlikle uymalıdır.

            Son yıllarda göldeki su seviyesinin yükselmesi de balıklar için uygun üreme alanlarının oluşmasını sağlamıştır. Gelin hep beraber gölümüze sahip çıkalım. Gölde balık tükenmesin, Beyşehir üzülmesin.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL