ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Finalistler Belli Oldu

             BEYŞEHİR –  Beyşehir Anadolu Öğretmen Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda 20 Mart’ta başlayan lig müsabakaları sürüyor. Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Mendil Kapmaca Federasyonu Beyşehir İlçe Temsilcisi Vahap..

Finalistler Belli Oldu

 

           BEYŞEHİR –  Beyşehir Anadolu Öğretmen Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda 20 Mart’ta başlayan lig müsabakaları sürüyor. Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Mendil Kapmaca Federasyonu Beyşehir İlçe Temsilcisi Vahap Küçükdeligöz yaptığı açıklamada, lig ile ilgili bilgiler verdi.

            İlkokullar ve ortaokullar kategorilerinde düzenlenen şampiyonaya ilkokullarda 4, ortaokullarda ise 11 takımın iştirak ettiğini anlatan Küçükdeligöz, puan usulüne dayalı müsabakaların 3 setinin mendil kapmaca, 1 setinin ise seksek oynanarak toplam 4 set sonunda tamamlandığını kaydetti. Ortaokullar kategorisinde iki grup halinde yapılan lig mücadelesinin sürdüğünü, grup maçları sonunda Ali Rıza Celeboğlu ile Atatürk Ortaokulu finalistin olduğunu; 23 Nisan’da yapılacak final maçında birinci gelecek takım belli olacak.
            Burada birinci olan ortaokulumuz Konya’da sadece bu müsabakalar Beyşehir ilçesinde düzenlendiği için aynı zamanda ilimizi 26 Mayıs’ta yapılacak İç Anadolu Bölge müsabakalarında temsil edecek. Bu aşamanın geçilmesi halinde ise muhtemelen okulların kapanmasının ardından İstanbul’da yapılacak Türkiye şampiyonasında mücadele verilecek.        Geçen yıl ilk kez mücadele verdiğimiz müsabakalarda Türkiye şampiyonasına katılma başarısını göstermiştik. Geçen yıl tecrübesizdik ama bu yıl Türkiye şampiyonluğunu bölgemize getirmek istiyoruz. Amacımız; bu müsabakaları düzenleyerek bizlerin çocukluğumuzda oynadığı oyunları tekrar eski günlerine getirebilmek. Çocuklarımızın evde Bilgisayar başında kapalı odalarda kalmasını istemiyoruz, onları salonlara çekip bu tip sportif aktivitelerle daha fazla sosyalleşmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL