ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

112’ler Hızır gibi yetişecek

              Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr.Durmuş Ali Aslanlar, Beyşehir Göl’e yaptığı özel açıklamada, sağlıkta yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında  Beyşehir’in de aralarında bulunduğu bazı ilçelerde..

112’ler Hızır gibi yetişecek

 

            Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr.Durmuş Ali Aslanlar, Beyşehir Göl’e yaptığı özel açıklamada, sağlıkta yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında  Beyşehir’in de aralarında bulunduğu bazı ilçelerde faaliyet gösteren sağlık grup başkanlıklarının ilçe sağlık müdürlüğü haline dönüştürüldüğünü söyledi.

            Bununla birlikte daha önce Beyşehir Devlet Hastanesi’nde konuşlu bulunan 112 acil sağlık istasyonunun 1 nolu 112 Acil Sağlık İstasyonu adıyla Müftü Mahallesi’ndeki 3 No.lu Aile Sağlık Merkezi binasına taşındığını ve bundan böyle burada görev yapmaya devam edeceğini belirten Dr.Aslanlar, şu bilgileri verdi:

            “1 No.lu 112 Acil Sağlık İstasyonu geçici olarak aile sağlık merkezi binasında konuşlandırıldı. Bu binanın bahçesindeki alana  gelecekte 1 nolu 112 acil sağlık istasyonu binası yapılacak. Beyşehir merkezde ayrıca 2 nolu 112 acil sağlık istasyonu olarak faaliyet gösterecek yeni bir istasyon daha kurulacak. Bu istasyonun konuşlanacağı yerin halen belirlenmesi çalışmaları sürdürülüyor. Beyşehir merkezin yanı sıra ilçemize bağlı Kayabaşı beldesinde 3 nolu, Yenidoğan beldesinde ise 4 nolu 112 acil sağlık istasyonları kurulacak. Bu istasyonlar bu iki yerleşim birimindeki aile sağlık merkezlerinde konuşlu olacak. Bu istasyonlar için hem bölgemize 3 yeni 112 ambulansı tahsisi daha yapılacak, ayrıca şoför ve acil tıp teknisyeni atamaları olacak. Bir 112 ambulansında biri şoför, 2 ATT olmak üzere toplam 3 sağlık personeli görev yapacak. Beyşehir Devlet Hastanesi’ndeki nakil ambulansı ise ihtiyaca göre gerektiğinde doktorlu olarak göreve çıkarak diğer 112 ambulanslarına destek sağlayabilecek. Beyşehir’de 2012 yılı sonuna kadar faaliyet gösteren 112 acil istasyonu sayısı 4’e yükselmiş olacak.”

            Dr.Aslanlar, Kayabaşı ve Yenidoğan beldelerinde kurulacak yeni 112 acil istasyonlarının yapımı devam eden Gembos yolunun (Yeni Konya-Antalya Karayolu) hizmete girmesinin ardından güzergahta yaşanabilecek olası kazalara veya diğer vakalara yakın konumuyla anında ilk müdahaleyi yapabileceğini, Yenidoğan’daki istasyonun da benzer şekilde Beyşehir-Konya Karayolu’nda yaşanabilecek kaza ve diğer vakalara daha seri bir şekilde yetişip müdahale edebileceğini kaydetti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL