ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

14 Şubat, esnafın hasat günü

              BEYŞEHİR – Beyşehir’de 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle çiftler birbirine hediye alabilmek için alışveriş merkezlerinin ve işyerlerinin yolunu tutarken, özellikle çiçekçi, gümüş takı, hediyelik..

14 Şubat, esnafın hasat günü

 

            BEYŞEHİR – Beyşehir’de 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle çiftler birbirine hediye alabilmek için alışveriş merkezlerinin ve işyerlerinin yolunu tutarken, özellikle çiçekçi, gümüş takı, hediyelik ve giyim eşyasına yönelik ticari faaliyetlerle uğraşan esnafın yüzü güldü.

            Hediyelik eşya mağazası çalışanı İsmail Sevinç, 14 Şubat nedeniyle iş yoğunluğunun gözle görülür bir şekilde arttığını belirtirken, çiftlere yönelik her bütçeye uygun hediyelik eşyayı sattıklarını söyledi. Çiftlerin, kampanyası olan genelde ayıcık gibi peluş ürünleri tercih ettiğini, alışveriş yaparken bütçelerine de dikkat ettiklerini belirten Sevinç,  hediyelik olarak en hesaplı olan ürünlerin de vazgeçilmezler arasında yer aldığını kaydetti.

            Çiçekçi Munise Şimşek ise, ‘hasat günü’ olarak nitelendirdikleri bu tür özel günlerde işlerinin yoğunlaştığını belirtirken, “Müşterilerimiz genelde evli çiftler ve genç nesil dediğimiz kesim. Güzel bir talep var. Keşke her gün 14 Şubat olsa diyoruz. Genelde kesme çiçek dediğimiz canlı gül ve bu tarz çiçekleri istiyor müşterilerimiz. Fiyat aralığı ile 10 ile 100 lira arasında değişiyor.”diye konuştu.

            Giyim mağazası sahibi Adnan Gömleksiz ise, 14 Şubat’ın kendileri için diğer günlerden fazla bir farkı olmadığı görüşlerine yer verirken, “Tabi diğer günlere göre biraz iş artışı var.”ifadelerini kullandı. Sevgililer Günü’nü, kapitalist sistemin tüketim toplumu yaratmada canlı bir modeli olarak da nitelendiren Gömleksiz, “İnsanların buna göre sürekli alışveriş etmesi gerekiyor. Sürekli tüketmeye teşvik eden bir sistem.”diye konuştu.

            Beyşehirli gümüş takı mağazası sahibi Ahmet Özbek de, 15 yıldır bu işi yaptığını ama önceki senelere göre bu yıl işlerinde biraz azalma gözlemlediklerini söyledi. “Millette demek ki kriz var” diye ekleyen Şimşek, şunları kaydetti:

            “Önceki senelerdeki işleri bulamıyoruz. Altının tavan yapmasına rağmen, gümüşün onda bir olmasına rağmen. Ama halimize şükürler olsun diyoruz. İşlerimiz ufak tefek oluyor. Ama tabi eskiler hep aranır.  Bugün için rağbet edilen kolye uçları, tek taş yüzüklerimiz oluyor. Künyelerimiz bulunuyor. Gümüş takıda en çok rağbet edilenler bunlar. Yine alyans kolye ve Osmanlı takıları eskiye olan bir özlem olmalı ki, revaçta. Çeşitlerimizi fulledik. Ama 14 Şubat’ta dükkanımız boş. Genelde müşteri olarak erkekler geliyor hediye almak için.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL