ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü

BEYŞEHİR – Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” Etkinliği kapsamında program düzenlendi.        Göl kenarındaki Kültürt Parkı’nda düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, “Engelsiz..

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü

BEYŞEHİR – Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” Etkinliği kapsamında program düzenlendi. 
       Göl kenarındaki Kültürt Parkı’nda düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, “Engelsiz eller” sloganıyla büyükleriyle beraber özel olarak hazırlanan afişe el izlerini bıraktı.
        Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Okul Müdürü Mustafa Demirci, “Biz de otizmli arkadaşlarımızı fark ettiğimizi belgelemek adına burada bir etkinlik düzenlemeye karar verdik” dedi. Otistik kişilerin tecrit edilmeden, toplumla kaynaşabileceklerini göstermek adına bu etkinliği düzenlediklerini de vurgulayan Demirci, otistik tanısı konulup da dünyada da çok iyi yere gelmiş Beethoven, Edison, Einstein ve daha pek çok bilim adamlarının olduğunu belirtti. Demirci, kendi becerileri ve kendi ilgi duydukları alanlarda eğitim aldıklarında dünyada yer etmiş otistik kişiler olduğunu belirterek, “Aynı şekilde bizim de matematik alanında deha olan öğrencilerimiz var, başka okullarda görsel zekası çok gelişmiş bunun farkında olunmayan öğrencilerimiz var. Bunların da topluma kazandırılması açısından bu etkinliği düzenledik” diye konuştu.
      Otizmin, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğu olduğunu belirten Demirci, genellikle yaşamın ilk 2 yılında ortaya çıktığını söyledi. Otistik çocukların genelde öğrenme zorluğu çektiğini ve büyük bir kısmında ise farklı seviyelerde zeka geriliği görülse de, zeka seviyeleri normal olan otistik çocukların da var olduğunu vurgulayan Demirci, “Ancak genel zeka seviyeleri ne olursa olsun, otistik çocuklar çevrelerindeki dünyayı algılamakta ortak bir zorluk çekerler. Otistiklerde, sosyal ilişkilerde güçlük, konuşma güçlüğü, sessiz iletişimde zorlanma, oyun oynama ve hayal gücünü kullanmada zorlanma, değişikliklere karşı tepki ve direnç gösterme otizmin belirtileri arasındadır” ifadelerini kullandı.
       Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Rüştü beğendi ile Ahmet Yalçın, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL