ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

70 yaşındaki binici ipi göğüsledi

  BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde Uluslararası Göl Festivali kapsamında bu yıl 9’uncusu düzenlenen rahvan at yarışı müsabakaları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Arap ve İngiliz atlarının da katıldığı yarışlar küçük ve büyük..

70 yaşındaki binici ipi göğüsledi

 

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde Uluslararası Göl Festivali kapsamında bu yıl 9’uncusu düzenlenen rahvan at yarışı müsabakaları büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Arap ve İngiliz atlarının da katıldığı yarışlar küçük ve büyük orta, küçük ve büyük deste, baş altı ve baş kategorilerinde olmak üzere toplam 10 ayrı kategoride gerçekleştirildi. Türkiye’nin değişik illerinden jokey ve atların katıldığı yarışları AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, Sadıkhacı Belde Belediye Başkanı Şakir Özel ve çok sayıda at sever izledi.

Soğla bölgesindeki pistte yapılan rahvan at yarışları esnasında bir binici atından düşerek yarışı yarıda bırakmak zorunda kalırken, daha sonra alandan uzaklaşan at peşinden çok sayıda kişiyi koşturdu.  Yarış atı bir süre sonra yorularak durunca yakalanarak yeniden alana getirildi.

Bu arada, sahibinin elinden kaçan bir yarış atı da alanda kendisini peşinden koşturan kişilere zor anlar yaşattı. Yapılan kovalamacaya rağmen uzun süre yakalanamayan yarış atı, izleyicilerin arasına dalmak üzereyken at üzerindeki diğer jokeylerin müdahalesi ile güçlükle durdurularak yakalanabildi.

Yarışlar sonunda baş kategorisinde birinciliği 70 yaşındaki Dorubey isimli atıyla Serik bölgesinden İzzet Kirlioğlu kazandı. 7 atın yarıştığı bu kategoride ikinci Kısmet adlı atıyla yarışan Ankara bölgesinden Ekrem Demir oldu. Üçüncü ise Volta  isimli atıyla  mücadele eden Kuşadası bölgesinden Akın İpek oldu.

Baş ve diğer kategorilerde dereceye giren isimlere ödülleri protokol tarafından verilirken, baş kategorisinde birinci gelen isim,kupa ve madalyanın yanısıra 3 bin liralık para ödülünün de sahibi oldu. Baş kategorisinde ikinci gelen isim 2 bin, üçüncü gelen isim ise bin liralık ödül kazandı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL