ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

9. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali Başladı

             BEYŞEHİR – Festivalin açılış törenine KOP Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Ak Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Kerim Özkul, Gülay Samancı, Mustafa Akış, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, çok sayıda belde..

9. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali Başladı

 

           BEYŞEHİR – Festivalin açılış törenine KOP Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Ak Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Kerim Özkul, Gülay Samancı, Mustafa Akış, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, çok sayıda belde Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Festival, Anıt alanında Mehteran takımının gösterileriyle başladı. Daha sonra mehteran eşliğinde, Protokol ve halk eşliğinde Festival alanına geçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programprotokol konuşmaları devam etti.
            Festival meydanında açılış konuşmasını yapan Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı,Beyşehir’i Konya’nın ayrılmaz bir bütünü olarak gördüklerini dile getirdi. Taşcı, yeni Konya Antalya yolunun tamamlanmasının ardından Beyşehir’n Konya üzerindeki etkinliğinin daha da artacağını ve gelecek yıllarda tüm Konyalılar’ın Beyşehir’e akın ettiği bir dinlenme merkezi haline geleceğini söyledi.
           Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, göl festivalinin Beyşehir’in farklılıklarının farkına varılması için bir vesile olmasını, Türkiye’nin ve dünyanın Beyşehir’e dikkat kesilmesini temenni ettiğini ifade etti.
            Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış da, göl festivalini Beyşehirli’nin ‘düğünü ve bayramı’ olarak nitelendirirken, emeği geçenlere teşekkür etti.
       Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, “Beyşehir denildiği zaman ilk akla gelen, yeşilliği ve güzelliği, tabiatı, suyudur ve insanların güler yüzüdür. İnşallah bu festivalde de bu özellikler ortaya çıkacaktır. Ben buna kalben inanıyorum” şeklinde konuştu.

        Festival açılış konuşmasını yapan Mustafa Kabakçı da şunları kaydetti: “Beyşehir gibi muhteşem bir güzelliğin dünyaya tanıtılması gerekiyor. Beyşehir’i bir marka olarak dünya insanının hizmetine sunmamız lazım.” dedi.

        Konuşmaların ardından festival ateşi yakıldı. Daha sonra festival alanında bulunan panayırın açılışı yapılarak, standlar gezildi. Festivalin ilerleyen bölümlerinde ise İran, Yakutistan ve Bosna Hersek’den gelen ekipler dans gösterilerini sergiledi. Festival’in ilk gününde Sevcan Orhan Konseri vardı. Bu seneki festivalde bisiklet yarışları, motorlu tekne yarışları, yüzme yarışları, dalgıç gösterileri, sürat motoru gösterileri havai fişek gösterileri gibi etkinlikler yer alacak. Ayrıca sırası ile Murat Kekilli, Ekrem Düzgünoğlu, Bedirhan Gökçe, Gökhan Türkmen, Rafet El Roman ve Final Gecesinde Ferhat Göçer konseri ile son bulacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL