ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Akademisyenler, Beyşehir Gölü’nün etrafını gezdi

BEYŞEHİR – Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr.Alaattin Aköz, bölümdeki öğretim üyeleri ile birlikte Beyşehir ilçesine yönelik olarak düzenlenen  bir gezi etkinliğine katıldı.        Teknik..

Akademisyenler, Beyşehir Gölü’nün etrafını gezdi

BEYŞEHİR – Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr.Alaattin Aköz, bölümdeki öğretim üyeleri ile birlikte Beyşehir ilçesine yönelik olarak düzenlenen  bir gezi etkinliğine katıldı.
        Teknik gezi organizasyonuna tarih bölümünde görev yapan 8 profesör, 5 doçent, 7 yardımcı doçent, 5’i doktor, 13’ü araştırma görevlisi akademisyen iştirak ederken, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alim Gür ile dekan yardımcıları ve fakülte sekreteri de geziye eşlik etti.
        Beyşehirli Doç.Dr.Hüseyin Muşmal’ın rehberlik ettiği organizasyon kapsamında Beyşehir’deki ilk ziyaret durakları tarihi Eflatunpınar Anıtı olan akademisyenler, burada mekanın tarihçesi ile ilgili olarak bilgi alışverişinde bulundular. Ardından Beyşehir Gölü etrafındaki bazı yerleşim merkezlerini de ziyaret ederek geziyi sürdüren akademisyenler, zaman zaman gölün bazı sahil kısımlarında incelemelerde bulundular.
         Beyşehir Gölü etrafındaki turda tarihi Kubadabad Sarayları da ziyaret edilirken, burada geziye katılan akademisyenlere  mekanın tarihçesi ile ilgili sunumlar yapıldı. İbn-i Bibi’nin eserinde bahsettiği ve sarayın hemen yanından kaynayan ve göle dökülen Gençlik Pınarı’ndan su da içen akademisyenler, daha sonra Kurucuova Mahallesi’nde bir kahvehanede mahalle sakinleri ile sohbet ettiler. Mahallenin sokaklarını inceleyen akademisyenlere yerleşim biriminin ekonomisi ve sosyal durumu hakkında bilgiler aktarıldı.
         Akademisyenlerin Beyşehir Gölü etrafı turu, Beyşehir kent merkezinden grup vaktinin izlenmesinin ardından son buldu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL