ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Akış: Akkanat Ailesine Minnettarız

BEYŞEHİR – Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış yaptığı açıklamada yaklaşık bir buçuk yıl önce inşasına başlanan Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu değerli işadamımız Kamil Akkanat tarafından..

Akış: Akkanat Ailesine Minnettarız

BEYŞEHİR – Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış yaptığı açıklamada yaklaşık bir buçuk yıl önce inşasına başlanan Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu değerli işadamımız Kamil Akkanat tarafından yapımı tamamlanmış olup 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında faaliyetine başlayacaktır dedi.

Milletvekili Mustafa Akış, ‘Geçtiğimiz günlerde Valilik tarafından kabulü yapılan Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Beybo İnşaattan teslim alındı. Valilik tarafından da gerekli yazışmalar yapılarak Milli Eğitim Bakanlığımıza onayı gönderildi. Bakanlık tarafından da onay alındıktan sonra norm kadro oluşturularak atamaları yapılacak. Okula kurucu Müdür olarak da Beyşehir Ali Akkanat Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Mustafa Çelik görevlendirildi.’ dedi 

Akış, yapılan okul binasının bahçe ve peyzaj düzenlemesi dışında kullanılabilir bir duruma geldiğini belirterek, okul donanım malzemeleri ve mefruşatında bakanlık onayı alındıktan sonra tamamlanacağını belirtti.

Okul hakkında bilgiler de veren Milletvekili Akış, Beyşehir’de eğitim gören orta ve ağır derecede engelli öğrenciler bundan böyle Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulunda eğitim ve öğretimlerine devam edecekler diyerek açıklamasına şöyle devam etti. 

‘Okulda ayrıca 16-22 yaş arasındaki orta ve ağır düzeydeki engelli gençler burada eğitime kabul edilecekler. Yapılan araştırmalara göre, 1 ve 2. kademede 45 öğrenci, uygulama merkezine de 85 öğrenci bu yıl kayıt yaptırabilecek. Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerindeki engelli öğrencilerin eğitim ve öğretim göreceği okul taşımalı eğitim sitemine tabi olup, okulda öğlen yemekleri de ücretsiz verilecektir’ dedi. 

Milletvekili Akış son olarak Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nun Beyşehir ve bölgesine hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, ‘Değerli hemşehrimiz işadamı Kamil Akkanat Bey ile yaptığımız istişareler sonucu Orman İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait olan arsanın tahsis işlemlerini yaptırdıktan sonra, hayırsever yatırımcı Kamil Akkanat Bey’e okul yapması için devrini yaptık. Geçen bu kısa süre içinde Kamil Akkanat Bey okulun inşaatını tamamladı ve devrini yaptı. Kendisine ve Akkanat ailesine,  Beyşehir ve bölgemize bu güne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Şahsım ve Beyşehir halkı adına kendilerine minnettarız. Kendisinden ve Akkanat Ailesinden Allah razı olsun’ dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL