ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Akkanat Protokol İmzaladı

              Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Biz bize ait, eskiye ait ayrım yapmaksızın Anadolu’da ne varsa hepsi bizimdir anlayışıyla sahiplenmeye çalışıyoruz” dedi.             Günay,..

Akkanat Protokol İmzaladı

 

            Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Biz bize ait, eskiye ait ayrım yapmaksızın Anadolu’da ne varsa hepsi bizimdir anlayışıyla sahiplenmeye çalışıyoruz” dedi.

            Günay, ardından Müze’nin idari bölümünde gerçekleştirilen Kubadabad Sarayı Restorasyon Sponsorluk Destek projesi imza törenine katıldı. Bakan Günaydın burada yaptığı konuşmada; Konya’nın yakın ilçelerinden Beyşehir’de inanılmaz doğa güzelliğinin yanı sıra Selçuklu döneminin çok müstesna yapılarından biri var. Sultan Alâeddin Keykubat’ın yazlık sarayı olarak Kubadabad Sarayı var. Kubadabad Sarayı bizim bugün Konya’da birçok alanda ilham aldığımız çeşitli süslemeler ve çinilere kaynak oluşturuyor.” 

            Günay, birkaç yıl önce Kubadabad Sarayı’nı gezdiğini, incelemelerinde sarayla ilgili önemli çalışmaların yapılması gerektiğini gözlemlediğini bildirdi. 
            Bakanlık olarak Kubadabad Sarayı’nda bir kazı çalışmasını desteklediklerini anlatan Günay, “Ama bölgede yetişen iş adamlarının, hamiyetli arkadaşlarımızın katkılarının bu oluşumu hızlandıracağı aşikârdır” ifadesini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL