ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ayasofya Artık Açılmalıdır

          BEYŞEHİR – Konu hakında Anadolu Gençlik Derneği Beyşehir Şube Başkanı Mehmet Altuğ açıklamada bulundu.         “Fatih Sultan Mehmet Han ın bizlere emaneti olan..

Ayasofya Artık Açılmalıdır

 

        BEYŞEHİR – Konu hakında Anadolu Gençlik Derneği Beyşehir Şube Başkanı Mehmet Altuğ açıklamada bulundu.         “Fatih Sultan Mehmet Han ın bizlere emaneti olan Ayasofya Camiinin 1935 ten beri ibadete kapalı durumda bulunması Tüm İslam aleminin yüreğini burkmaktadır.
            Ayasofya  İstanbul’un fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet Han tarafından camiye dönüştürüldü.
            Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlattık. İstanbul fethedildikten sonra Ayasofya Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüş ve ilk cuma namazı burada kılınmıştır. İlk cuma namazının hutbesini Fatih Sultan Mehmet okumuş, namazı da Akşemseddin kıldırmıştır. Fatih Sultan Mehmet ilahi bilgelik anlamına gelen Ayasofya’nın adını değiştirmemiş, uğruna verilen şehitler adına Peygamber müjdesine nail olan o güzel ordu adına, Peygamber müjdesine nail olan o güzel kumandan adına Ayasofya’nın cihetini Beytullah’a çevirmiştir.İmza kampanyasına Beyşehir  halkı yoğun bir destek verdi. Bize bu kampanyada destek veren ilçe halkına teşekkür ediyorum.
            İstanbulun fethinin sembolü olan Ayasofyanın ibadete açılması amacıyla tüm Türkiye ile beraber Beyşehirimizde de başlattığımız imza kampanyamız sona ermiştir. Beyşehirimizde 10 bin imza toplanarak Başbakanlığa gönderilmiştir. Tüm Türkiye de  10 milyon dan fazla imza toplanmıştır.Biz bütün yüreğimizle  inanıyoruz ki Ayasofya ibadete açılacaktır. 1935 de bakanlar kurulu kararı ile kapatılan Ayasofya Camii tekrar bakanlar kurulu kararı ile açılabilir. Milletimiz verdiği 10 milyon imza ile bu konudaki kararlılığını ortaya koymuştur. Bakanlar kurulunun da üzerine düşeni yapması bütün milletimizin ortak beklentisidir. İnşaallah en kısa zamanda Ayasofyanın zincirleri kırılacak Ayasofya özgürlüğne kavuşacaktır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL