ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ayşe Doğan Türkiye 7’incisi oldu

BEYŞEHİR – Dokuz ilin birincilerinin Türkiye şampiyonluğu için yarıştığı finalde Balıkesirli Özlem Ökmen Filiz, 142.75 puanla Türkiye’nin en başarılı kadın çiftçisi seçilmeyi başardı.      Türkiye finalini, Çanakkale Vali Vekili..

Ayşe Doğan Türkiye 7’incisi oldu

BEYŞEHİR – Dokuz ilin birincilerinin Türkiye şampiyonluğu için yarıştığı finalde Balıkesirli Özlem Ökmen Filiz, 142.75 puanla Türkiye’nin en başarılı kadın çiftçisi seçilmeyi başardı.

     Türkiye finalini, Çanakkale Vali Vekili Alper Faruk Güngör, Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Belgin Akpınar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayın ve Yayınlar Daire Başkan Vekili Recep Tezgel, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Alparslan, Beyşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Akburun Köyü Tarım Danışmanı Dilek Dilsiz  ile çok sayıda davetlinin izlediği yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayarak açılış konuşmalarıyla devam etti. ‘Mehmet Toprak Oldu’ oratoryosunun ardından halk oyunları gösterisinin yapıldığı yarışmada Konya’yı Ayşe Doğan,Adana’yı Tuğba Çokur, Ağrı’yı Emine Bayram, Balıkesir’i Özlem Ökmen Filiz, Bursa’yı Gülşen Kanyılmaz, Diyarbakır’ı Gülbahar Güngör, Karabük’ü Nilüfer Dereli, Samsun’u Ümran Ergin ve Sivas’ı Fatma Güzel temsil etti.
       Toplam 20 sorunun cevaplandırıldığı Türkiye Finalinde, 17′sine doğru yanıt veren Balıkesirli Özlem Ökmen Filiz, 170 puan topladı. Sunduğu projesi de 61.33 puan alan Filiz, toplam puanının yüzde 75′i, proje puanının da yüzde 25′i alındıktan sonra 142.75 puanla Türkiye’nin en başarılı kadın çiftçisi seçilmeyi başardı.
     İkinciliği 128.75 puanla Sivaslı çiftçi Fatma Güzel, üçüncülüğü ise 127 puanla Ağrılı çiftçi Emine Bayram kazandı. Beyşehirli kadın çiftçi Ayşe Doğan ise, topladığı 109 puanla 7’inciliği elde etti. Yarışma sonunda dereceye giremeyen katılımcılara ise 500’er lira verildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL