ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Balıkçılar zor günler yaşıyor

            BEYŞEHİR – Türkiye’nin önemli tatlı su üretim merkezlerinden birisi olan Konya’nın Beyşehir Gölü’nde faaliyet gösteren balıkçılar, son yağışlarla birlikte su seviyesinin yükselmesi sonucu balık..

Balıkçılar zor günler yaşıyor

 

          BEYŞEHİR – Türkiye’nin önemli tatlı su üretim merkezlerinden birisi olan Konya’nın Beyşehir Gölü’nde faaliyet gösteren balıkçılar, son yağışlarla birlikte su seviyesinin yükselmesi sonucu balık avlamada zorlandıklarını söyledi.
          Beyşehir Gölü’ne  kıyısı olan Kuşluca Köyü’nde balıkçılık yaptığını belirten Bekir Avcı, son dönemde balıkçılığın bitme noktasına geldiğini belirterek, “Avlanmada kullandığımız naylon ağlar yasaklanınca iyice zor duruma düştük. İp ağlarla suların da yükselmesi nedeniyle balık avlayamıyoruz. Çünkü, göl şişince avlayacağımız balıklar da geniş bir alana yayıldı”dedi.
           Kuşluca Köyü Muhtarı Eşref Yılmaz ise, balıkçılığın merkezi olan yerleşim biriminde balık türlerinin azalması neticesinde son yıllarda avlanmaya çıkan balıkçı sayısının giderek azaldığını belirterek, “Göldeki suların yükselmesi ile balıkçılarımız faaliyetlerinin zorlaştığından yakınıyor. Ayrıca, en çok şikayet ettikleri konu da, avlanmada kullandıkları naylon ağdan ip ağ uygulamasına geçiş yapmaları.  Yeni ağlarla balık avlayamadıklarından dert yanıyorlar. Bu konudaki kararın yeniden gözden geçirilmesini bekliyorlar.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL