ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Başarılı Personeller Altınla Ödüllendirildi

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un göreve başlamasıyla birlikte hayata geçirilen proje kapsamında Beyşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Evde Bakım Hizmetleri biriminde çalışan personel, yürüttükleri başarılı çalışmalardan dolayı ödüllendirildi. Beyşehir..

Başarılı Personeller Altınla Ödüllendirildi

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un göreve başlamasıyla birlikte hayata geçirilen proje kapsamında Beyşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Evde Bakım Hizmetleri biriminde çalışan personel, yürüttükleri başarılı çalışmalardan dolayı ödüllendirildi. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Evde Bakım Hizmetleri personelini makamında kabul etti.
       Başkan Özaltun, Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından düzenlenen yılın yöneticilerinin belirlendiği anket sonucunda vatandaşların kullandığı oylarla sağlıklı yaşamı destekleme dalında Beyşehir Belediyesi’nin Evde Bakım Hizmetleri Projesi’nin ödül kazandığını hatırlatarak, bu başarının elde edilmesinde bu birimde fedakarca görev yapan personelin büyük emeğe ve paya sahip olduğunu vurguladı. Beyşehir Belediyesi’nin bugün başarılı bir belediye ise bunda ekip çalışma ruhunun çok önemli rolünün bulunduğunu anlatan Özaltun, “Bu çerçevede, evde bakım hizmetlerinde halihazırda çalışan 3 personelimizi çeyrek altınla ödüllendiriyoruz. Ama, bu altınlar, para pul bence hiçbir şey, aldıkları hayır duaları onlar için çok daha büyük bir kazanç. Artık onlar da bu işin zevkine, hazzına vardılar, ki ‘görevinizi değiştirelim mi?’ diye soruyoruz, bunu istemiyorlar. Emeklerine, ellerine sağlık.” ifadelerini kullandı. Beyşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Evde Bakım Hizmetleri biriminin kurulduğu günden bu yana 134 yaşlı ve bakıma muhtaç insana evde bakım hizmeti verdiğini de aktaran Özaltun, halihazırda ise Beyşehir’de 62 kişiye bu hizmetin verilmeye devam edildiğini söyledi.
         Hizmet verilen insan sayısının artmasının kendileri için önem teşkil etmediğini belirten Özaltun, “Evde bakım hizmeti verdiğimiz kişilerin sayısı ister 62, ister 100, isterse 500 olsun. Hiç sorun değil. Biz araç, ekipman ve personel noktasında ne kadar ihtiyaç varsa, bunun tedarikini yapacağız.  Evine gittiğimiz, hizmet verdiğimiz insanlar bizlere ve çalışanlarımıza öyle güzel dualar ediyorlar ki, bizim amacımız da bu zaten, dua alabilmek, bu dualar maddiyatın da çok daha fazla önüne geçiyor.” dedi. Evde bakım hizmetlerini  yeni dönemde daha da genişletmeyi planladıklarını da belirten Özaltun, gençlerle bu yaşlı insanları gönüllülük esasına göre buluşturmak suretiyle bu entegrasyonun sağlanmasını da hedeflediklerini söyledi.
         Özaltun, “Ayrıca internet kafelerde, sağda solda boş zamanını geçiren bir genç  kesimimiz de var. Bu gençlerimizle de evde bakım hizmeti verdiğimiz insanları entegre etmek, kaynaştırmak istiyoruz. Yani burada şunu yapmak istiyoruz, onları burada çalıştırmak değil de, yaşlı insanlarımızla muhabbet ettirmek istiyoruz. Bunu yapabilirsek gençlerimiz de artık şunu bilecekler; ‘biz bugün 18 yaşındayız ama yarın 80 yaşında aynı teyzemiz, amcamız gibi olacağız’.  Onların geçmişte yaptığı hataları dinleyecekler, hayat tecrübelerinden faydalanacaklar. Belki yüz gencimizden bir tanesini bu noktada kazanabilirsek, bizim için en büyük kazanç kaynağı bu olacak.” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL