ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Başarıya doymadılar

  BEYŞEHİR – Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen Türkiye Büyükler Tekvando Şampiyonası’nda Beyşehirli tekvandocular 2 birincilik, 1 ikincilik derecesi elde etti. Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet programı arasında yer alan,..

Başarıya doymadılar

 

BEYŞEHİR – Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen Türkiye Büyükler Tekvando Şampiyonası’nda Beyşehirli tekvandocular 2 birincilik, 1 ikincilik derecesi elde etti.

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet programı arasında yer alan,  Türkiye’nin 60 ilinden bin 494 sporcunun mücadele verdiği Türkiye Şampiyonası’na Beyşehirli 7 sporcu katıldı.

18 Şubat’ta başlayan ve Pazar günü sona eren şampiyonada Ali ve Yunus Sarı kardeşler kilolarında birinci gelerek Türkiye şampiyonu oldu. 80 kilo finalinde aynı salondan birlikte yetiştiği rakibi Yunus Sarı’ya mağlup olan Celal Keleş ise şampiyonada Türkiye ikincisi oldu.

Beyşehir Belediyespor Kulübü Tekvando Spor Okulu antrenörü Nafiz Çakır, yaptığı açıklamada, şampiyonaya Beyşehirli 7 tekvandocunun katıldığını belirterek, “Bu sporcularımızdan 2’si altın, 1’i ise gümüş madalya kazanarak yine ilçemizin gururu oldu”dedi.

Şampiyonada birinci gelen isimlerin direk milli takım kadrosuna dahil olarak yurtdışındaki müsabakalara katılacağını belirten Çakır, diğer dereceye giren sporcularının ise milli takım seçmelerine gireceğini söyledi.

Şampiyonaya katılan 4 sporcusunun büyükler kategorisinde yeni isimler olduğunu ve 4’üncü turda maç vererek iyi bir performans sergilediğini anlatan Çakır, bu sporcularının da gelecekte ağabeylerinin yerini alacağına inandığını kaydetti.

Beyşehirli 2 tekvandocunun 80 kilo finalinde karşılaşıp altın madalya mücadelesi verdiğini de aktaran Çakır, “Biz de zaten bunu istiyorduk. Beyşehir’deki aynı salondan yetişen iki ismin finalde karşılaşması bize büyük bir gurur verdi. İnşallah bunların sayısını çoğaltıp, aynı salondan çıkan diğer sporcularımızın da bu tür şampiyonalarda final müsabakaları oynamalarını arzu ediyoruz.Bu gibi durumlar bizi çok mutlu eder.”diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL