ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Başka Özaltun, Gazetecilerle Buluştu

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde ilçede görev yapan yerel basın, ulusal haber ajansı temsilcileri ve köşe yazarları ile buluşan Başkan Özaltun, basın mensuplarının 10 Ocak..

Başka Özaltun, Gazetecilerle Buluştu

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde ilçede görev yapan yerel basın, ulusal haber ajansı temsilcileri ve köşe yazarları ile buluşan Başkan Özaltun, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
        Beyşehirli basın mensuplarıyla yine özel bir günde bir araya geldiklerini anlatan Özaltun, yurttan ve dünyadaki gelişmelerden ve birçok haberden basın mensuplarının sayesinde haberdar olduklarını belirterek, iletişim ve toplumsal bilgilendirme noktasında basının çok önemli bir işlevi yerine getirdiğine dikkati çekti. Basın mensuplarının habere ulaşırken bazen kendi canını bile risk edebildiğine birçok tehlikeye maruz kalabildiğine vurgu yapan Özaltun, mesleğin böyle bir yönünün de olduğunu belirterek, “Gerçekten yaptıkları iş çok önemli. Biz de basınımızın yapmış olduğu bu görevin kutsallığını görerek, bilerek görev yaptığımız ilk günden bugüne kadar sürekli basın mensuplarımızla birlikte hareket ettik, istişarelerde bulunduk, onların da görüş ve düşüncelerini dinleyerek dikkate aldık.
         Eğer, Beyşehir’de bir başarı varsa, bu takım çalışmasıyla, sivil toplumuyla, basınıyla, meclis üyelerimizle, ilçe yöneticilerimizle hep birlikte oldu. Hep birlikte hareket edilirse başarı kaçınılmazdır. Bizler de bu yüzden basınımızla ve toplumun her kesimiyle birlikte tek vücut olarak çalışma yapmak arzusu içerisinde olduk. Çünkü burada bireyler kazanmıyor, kazanan Beyşehir oluyor. Beyşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı, hizmetlerimizi de basınımız aracılığıyla paylaşarak vatandaşlarımıza ulaştırabiliyoruz. O yüzden sizlere çok teşekkür ediyorum. Bir başarı varsa ve bizler halkımızdan bu konuda teveccüh görebiliyor ve ödüller alabiliyorsak bunda sizlerin katkısı çok büyük. O yüzden sizlere minnettarız. Hedefimiz tabi ki Beyşehir’i daha ileriye taşımak. Bunu hep birlikte yapıyoruz, yapacağız. Basın mensuplarımızdan bize fikir ve vizyon veren, öncülük eden tecrübeli ağabeylerimiz var, kardeşlerimiz var. Bizlerin iyi günümüzde hep yanımızdaydınız. Tabi bizlerin de eksikleri olabilir, sonuçta bizler de melek değil birer insanız, hepimiz hatalar yapabiliriz. Bu hatalarımızı, eksiklerimizi bize söyleyerek, paylaşarak yardımcı olursanız bundan hiçbir zaman gocunmayız, faydalanırız.
        Bu birlik ve beraberlik çerçevesinde inşallah Beyşehir’i gelecekte daha parlak günler bekliyor. Bu münasebetle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Ama ben şunu söylüyorum, sadece 10 Ocak değil, aslında her gün çalışan gazeteci, televizyoncu günü. Bu noktada bizde siz değerli basın mensuplarımızla iyi ve kötü günümüzü paylaşıyoruz. Sizler de bizlerden almış olduğunuz bilgi ve haberleri halkımıza aktarıyorsunuz yazılı ve görsel basın olarak. Bu konuda hepinize teşekkür ediyor, emeklerinize sağlık diyorum. Dün de sizinle çalışmaya devam ettik, inşallah yarın da sizlerle birlikte Beyşehir’e hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
         Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar da, konuşmasında gazeteciliğin demokrasilerdeki önemine vurgu yaptı. Gazetecilerin mesleklerini hür ve özgür bir şekilde yapabilmeleri gerektiğini belirten Yaşar, “Gazeteciler ne kadar hür olursa yaşadığı o ülkenin demokrasisi de o denli güçlü olacaktır. Tabi basın özgürlüğü de sorumsuzluk olarak algılanmamalıdır hiçbir zaman. Asıl olan vatandaşlarımızın doğru haber ve bilgilerle bilgilendirilmesini sağlamaktır. Beyşehir’de de meslektaşlarımızın bu yöndeki çabası takdire şayandır. Ben de gazetecilerimizi özverili çalışmalarından dolayı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Böyle bir ortamı sağladığı için de başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
         Programa, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol da katıldı. Basın mensuplarına programda çiğ köfte ve arabaşı ikramında bulunuldu, Beyşehir Belediyespor atkısı hediye edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL