ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Başkan Acar, Köy Gezilerine Başladı

             DERBENT – Konya’da, değişen Büyükşehir kanunu ile birlikte yeni dönemde kasaba ve köylerin mahalleye dönüşecek olması üzerine harekete geçen Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar,..

Başkan Acar, Köy Gezilerine Başladı

             DERBENT – Konya’da, değişen Büyükşehir kanunu ile birlikte yeni dönemde kasaba ve köylerin mahalleye dönüşecek olması üzerine harekete geçen Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, uygulama daha başlamadan kolları sıvayarak ilçesine bağlı köy ve kasabalara şimdiden ziyaret turlarına başladı.
            Belediye Başkanı Hamdi Acar, ilçeye bağlı Tekke Köyü’nü ziyaret ederek, köy odasında köylülerle bir araya geldi. Acar, düzenlediği bilgilendirme toplantısında, köylüleri TBMM genel kurulunda 11 maddesi görüşülerek kabul edilen Büyükşehir belediye yasa tasarısı hakkında bilgilendirdi.Yeni yasanın bölgede için büyük avantajları olacağına işaret etti.
            Türkiye genelinde 16 Büyükşehir varken, yeni yasa tasarısının kanunlaşması ile birlikte 13 tane daha Büyükşehircin daha oluşarak toplam sayının 29 Büyükşehir ulaşacağını belirten Acar, bu Büyükşehirlerin tamamında köylerin tüzel kişiliklerinin sona erip, belediyelerinin ise kapatılarak mahalle haline geleceğini anlattı.
            Konya’nın da buna dahil olması ile birlikte il genelinde kapanan belde belediyesi sayısının 268 olacağını vurgulayan Acar, “İlk bakışta ‘belediyeler kapanıyor, bunun neresi iyi diye?’ düşünebiliriz. Ancak, genel anlamda baktığımızda Konya’nın o belediye sınırı, şu anda il sınırı haline gelecek. Sizler önümüzdeki seçimde 2 tane oy kullanacaksınız, birisi ilçe belediyesi, diğeri de Büyükşehir belediye başkanını seçeceksiniz. Buradaki maksat; Konya’daki Karatay, Selçuklu, Meram’daki Şeker Mahallesi, İhsaniye Mahallesi, Musalla Bağları Mahallesi gibi, Derbent Tekke Mahallesi, Değiş Mahallesi, Çiftliközü Mahallesi ve Mülayim, Saraypınar Mahallesi gibi oluşacak mahallelerimiz de aynı hizmetleri alma amacını taşımaktadır. Yani bir diğer amaç; kırsal kesimle, şehir merkezleri arasındaki o farkları ve ayrılıkları ortadan kaldırmaktır.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL