ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de ‘Selçuk’ sevinci

           BEYŞEHİR – Ali Akkanat Kampüsü’ndeki fakülte ve yüksek okulların Selçuk Üniversitesi bünyesinde kalmasının kesinleşmesi Beyşehir’de memnuniyet yarattı. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, “Bu karar..

Beyşehir’de ‘Selçuk’ sevinci

 

         BEYŞEHİR – Ali Akkanat Kampüsü’ndeki fakülte ve yüksek okulların Selçuk Üniversitesi bünyesinde kalmasının kesinleşmesi Beyşehir’de memnuniyet yarattı. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, “Bu karar ilçemize, bölgemize hayırlı uğurlu olsun”dedi.
         Uzun süredir Beyşehir kamuoyu ile üniversite camiasının gündemini meşgul eden Beyşehir’deki yüksek öğretim kurumlarının Necmettin Erbakan Üniversitesi mi bağlanacağı yoksa Selçuk Üniversitesi’nde mi kalacağı sorusu cevabını buldu. Alınan kararın kesinleşmesinin ardından bu konuda yaşanan endişe ve tereddütler de ortadan kalktı. Ali Akkanat Kampüsü’ndeki yüksek öğretim kurumlarının Selçuk Üniversitesi bünyesinde kalması kesinleşti.
         26 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, SÜ Rektörlüğü bünyesindeki Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Ereğli Eğitim Fakültesi, Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi, Seydişehir Meslek Yüksekokulu ile Seydişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü bünyesine dahil oldu. Buna karşın Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’ndeki yüksek öğretim kurumları ise Selçuk Üniversitesi’nde kaldı.
         AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, kararın ardından yaptığı açıklamada, Beyşehir’deki Selçuk Üniversitesi’ne bağlı Ali Akkanat Turizm Meslek Yüksek Okulu, Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu, Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ile Ali Akkanat İşletme Fakültesi’nin Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne bağlanmaması için uzun zamandır görüşmelerin sürdürüldüğünü ve bu görüşmeler sonucu Beyşehir’deki yüksek öğretim kurumlarının Selçuk Üniversitesi bünyesinde  kaldığını belirterek, “Bu karar ilçemize, bölgemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 
           Akış, açıklamasında şunları kaydetti: ‘Üniversite akademik ve idari kadroları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, iş adamları ve siyasilerimizle yaptığımız istişareler sonucunda Beyşehir’deki yüksek öğretim kurumlarının Selçuk Üniversitesi bünyesinde kalması yönünde ortak akıl oluşmuştu. Yapılan çalışmalar neticesinde ilçemizdeki yüksek öğretim kurumları Selçuk Üniversitesi bünyesinde kaldı. Bu kararın alınması konusunda bize her türlü desteği veren başta Dışişleri Bakanımız Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na, Hayırsever İş adamlarımız Ali Akkanat ve Kamil Akkanat’a Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş Bey’e ilçemizdeki yüksek öğretim kurumu idareci ve öğretim görevlileri ile  Beyşehir’deki sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür ediyorum.’

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL