ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in de alabalık çiftliği oldu

  Adaköy Belde Belediye Başkanı Nihat Ulu, yaptığı açıklamada, belediye başkanı olarak göreve geldikten sonra hayata geçirmek için kolları sıvadığı alabalık projesinin önümüzdeki günlerde devreye gireceğini söyledi.             Yörede alabalık..

Beyşehir’in de alabalık çiftliği oldu

 

Adaköy Belde Belediye Başkanı Nihat Ulu, yaptığı açıklamada, belediye başkanı olarak göreve geldikten sonra hayata geçirmek için kolları sıvadığı alabalık projesinin önümüzdeki günlerde devreye gireceğini söyledi.

            Yörede alabalık yetiştirmeye çok uygun su kaynakları ve potansiyel olduğunu belirten Ulu, yaptırdığı inceleme ve araştırma çalışmalarının ardından olumlu neticeler alınması sonrasında projenin hayata geçmesi için düğmeye bastıklarını söyledi. Değirmen mevkiinde inşaat çalışmaları başlayan alabalık üretim tesislerinin büyük bölümünün tamamlandığını ve sadece ufak tefek ince işlerinin kaldığını belirten Ulu, şu bilgileri verdi:

            “Beldemizde uzun süredir hayalimiz olan bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Burada ilgili bakanlığımızdan da işletme ruhsatını alarak alabalık yetiştirmeye başlayacağız. Burada Gökkuşağı cinsi olan yıllık 12,5 tonluk bir alabalık üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bölgemizde bu anlamda böyle başka bir proje yok. Pazarlama konusunda bir sıkıntımız olacağını sanmıyorum. Talep gelen her yere buradan Alabalık göndermeyi planlıyoruz. İşletme ruhsatını aldıktan sonra işletmeyi ilk etapta Adaköy Belediyesi olarak kendimiz yapacağız. Ama ileride sıkıntı çekersek kiralama yoluna da gidebiliriz.Bu tesisin hem bölgemize , hem de belediyemize önemli bir ekonomik kazanım sağlayacağını düşünüyoruz.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL