ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de toplulaştırma hamlesi

          BEYŞEHİR – Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplulaştırma konusunun Beyşehir yöresi çiftçisinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Geçmiş dönemde Beyşehir çiftçisi ve..

Beyşehir’de toplulaştırma hamlesi

          BEYŞEHİR – Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplulaştırma konusunun Beyşehir yöresi çiftçisinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Geçmiş dönemde Beyşehir çiftçisi ve köylüsünün şiddetle karşı çıkması üzerine toplulaştırma konusunda istedikleri noktaya ulaşamadıklarından yakınan Metli, “Toplulaştırmada bugüne kadar istediğimizi bulamadık ama bundan sonra inşallah bu husustaki çalışmalar çok hızlı ve programlı bir şekilde devam edecek”dedi.
          Beyşehir’de toplulaştırmaya başlanmasının ardından yürütülen çalışmaların devam ettiğini aktaran Metli,  Gökçimen Köyü hariç Çarşamba Kanalı etrafındaki yerleşim birimlerinde tarım alanlarının toplulaştığını belirterek, şu bilgileri verdi: “Bayavşar, Esence, Bekdemir, Karahisar gibi köy ve beldelerde toplulaştırma Avdancık köyüne kadar yapılarak geliyor. Küçük küçük arazi parçaları bu çalışmalarla belli bölgelerde biraraya geliyor.  Yani üç beş parça toprak biraraya getiriliyor. Bunun kullanımı da ekonomik oluyor. İnşalah bu bölge toplulaştıktan sonra bu yılın sonuna doğru herkes yeni yerini ekmeye başlayacak. Biz de devletten hızlıca bu toprakların sulanmasını isteyeceğiz. Konya İl  Genel Meclisi’nin Bayavşar ve Gökçimen bölgesi ile ilgili aldığı karar var, bunu hızlandırmaya çalışacağız. Şu anda İzmir yolu üzeri olarak tabir ettiğimiz Eylikler, Çiftlik, Sadıkhacı, Akburun, Gölkaşı ve Kuşluca’ya kadar olan bölgedeki parçalı topraklar da Beyşehir’deki toplulaştırma çalışmaları kapsamında toplulaşacak. Yine Hüyük ilçesinde ise İmrenler, Köşk, Göçeri gibi 5 yerleşim toplulaşacak. Beyşehir’de bu çalışmalar tamamlanadığında ilçenin yaklaşık yüzde 15’lik bölümü toplulaşmış olacak. Onun için bu konuda daha yolun başındayız ve çok işimiz var. Çok çalışmalıyız. Ayrıca, şu anda toplulaştırma çalışmaları kapsamında bazı köy ve beldelerimizde de faaliyet yürütülüyor. Konya Milletvekillerimiz de bu hususta çok gayret içerisinde.”
         Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Metli, odaya kayıtlı çiftçilerin yer aldığı Derebucak ilçesindeki Gembos Ovası’nda da toplulaştırma çalışmaları yürütüldüğünü bununla ilgili işin ihaleye çıktığını da anlatarak, “Bölgemizdeki toplulaştırma çalışmalarına burası da dahildir. PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un, ‘Toplulaştırın, tohum yerleştirelim, burada çok mümbit bir organik yapı var’ dediği Gembos Ovası’nda toplulaştırma çalışmaları tamamlandığında inşallah çok güzel şeyler olacak. Toplulaşmanın ardından sulama yatırımları da devreye girecek. Toplulaştırmadan yürütülen çiftçilik faaliyetlerinde biliyorsunuz harcama, gider yüksek oluyor. Toplulaştığında ise girdiler düşecek, ekonomik bir refah oluşacak. O yüzden bölgemizde toplulaştırma çalışmalarına bugünlerde büyük önem ve ağırlık veriyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL