ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Karla Mücadele Filosu Güçlendirildi

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi’nin bazı birimlerinde yaz ve bahar döneminde gerçekleştirilen çeşitli faaliyetlerde kullanılan araçlar, çok maksatlı hale getirilerek bundan böyle karla mücadelede de kullanılabilecek.     Beyşehir Belediye Başkanı Murat..

Karla Mücadele Filosu Güçlendirildi

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi’nin bazı birimlerinde yaz ve bahar döneminde gerçekleştirilen çeşitli faaliyetlerde kullanılan araçlar, çok maksatlı hale getirilerek bundan böyle karla mücadelede de kullanılabilecek.
     Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, bu yıl kış mevsiminin gemesi ile birlikte önümüzdeki günlerde yaşanabilecek muhtemel kar yağışı sonrasındaki olumsuzlukların önüne geçebilmek için bir dizi  tedbirler aldıklarını söyledi. Bu yıl kış mevsimi gelmeden karla mücadele filosuna dahil edilen  yeni araçlarda,   ekipman ve aparat yönünden bazı takviyeler yaptıklarını anlatan Özaltun, “Geçen yıl kış döneminde Beyşehir Belediyesi’nin genişleyen görev alanıyla birlikte bazı araç ve ekipmanlar noktasında çeşitli sıkıntılar yaşamıştık. Ama, bu yıl aynı sorunların yaşanmaması için önceden işi sıkı tuttuk ve karla mücadele yapacak araç filomuzu daha da güçlendirme ve takviye etme yoluna gittik.”dedi.
       Beyşehir Belediyesi’nin bazı birimlerinde kullanılan bazı araçları  Beyşehir’de yine bir ilki gerçekleştirerek karla mücadele sergileyebileceği  aparat ve sistemlerle donattıklarını aktaran Özaltun, şu bilgileri verdi: 
“Geçen yılki yaşadığımız sıkıntıları da düşünerek bu yıl karla mücadele konusunda araç ve ekipman noktasında eksiklerimizi tamamlayarak filomuzu daha da genişlettik. Geçtiğimiz yıl bu dönemde Beyşehir geneli yaklaşık bir metreye yakın bir beyaz örtü ile kaplı iken  bu yıl Aralık ayının son günlerine gelmemize rağmen henüz bölgemiz  kar yağışı almadı. Buna rağmen, kar yağışı daha gelmeden yağış olacakmış gibi araç ve ekipmanlarımızı daha da modernize ederek, gerekli takviyeleri yaparak, personelimizi de güçlendirerek  karla mücadele için hazır hale getirdik.  Bu arada, mevcuttaki  araç ve ekipmanlarımızın bakım ve tamiratları da yapıldı. Arkamızda duran 4×4 özelliğe sahip, pikap aracımızı yaz döneminde Park ve Bahçeler Müdürlüğü birimimiz kullanıyor. Biz bu aracı kış döneminde de karla mücadelede kullanabileceğimiz bir araç haline dönüştürdük. Bu aracımızın önüne hidrolikle çalışan bir kar küreme bıçağı monte ettirirken, arkasına ise buzlanan kesimlerde kumlama  ve tuzlama çalışmalarında da kullanabilmek için serpme aparatı yerleştirdik. Bu aparatla yaklaşık 30 kilometrelik bir yolu kumlayabileceğiz. Yine Ünimog aracımızı da kar küreme ve yol açma aracı haline dönüştürdük. Arkasındaki aparat da yine tuzlama noktasında ekiplerimize yardımcı olacak. Bu araç, tuzu bittikten sonra da kademeye gitmeden farklı noktalarda tuz biriktirerek orada hemen arkasına hızlı bir şekilde tuzu dökerek tuzlamaya devam edebilecek. Yani zaman kaybı olmayacak. Çünkü, bu dönemlerde zaman bizim için çok önemli.  Konya’da  bu çalışmayı ilk kez Beyşehir olarak biz yapıyoruz. Ama, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde kurumlar karla mücadelede özellikle ara sokaklarda bu tür araçlardan  istifade ediyorlar. Biz de bu kurumlardan örnek alarak iki aracımızı karla mücadelede kullanabileceğimiz araçlar haline dönüştürdük.    Beyşehir Belediyesi olarak ekip ruhu içerisinde çalışıyoruz. İnşallah, karla mücadele konusunda da bu ekip ruhu ile çalışma başarıyı da beraberinde getirecek buna inanıyoruz.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL