ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’e ‘UNESCO Alan Yönetim Merkezi’

BEYŞEHİR-UNESCO’nun Dünya Mirası geçici listesinde yer alan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin kalıcı listeye alınması çalışmalarının önemli bir ayağı olan ‘alan yönetim merkezi’,  İçerişehir Mahallesi’ndeki tarihi binanın restore edilmesinin ardından faaliyete geçecek…

Beyşehir’e ‘UNESCO Alan Yönetim Merkezi’

BEYŞEHİR-UNESCO’nun Dünya Mirası geçici listesinde yer alan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin kalıcı listeye alınması çalışmalarının önemli bir ayağı olan ‘alan yönetim merkezi’,  İçerişehir Mahallesi’ndeki tarihi binanın restore edilmesinin ardından faaliyete geçecek.

Beyşehir’de, turistik değere sahip tarihi, kültürel ve doğal varlıkların çeşitlendirilmesi, yöre turizminin gelişmesi için çeşitli alternatifler geliştirilmesi amacıyla Beyşehir Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “UNESCO Alan Yönetimi Merkezi” Projesi’nin, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmesi kararlaştırıldı.

Kararın ardından, tarihi Eşrefoğlu Camisi yakınlarında bulunan geçmişte hükümet konağı olarak kullanıldığı belirtilen eski binanın restorasyonunun yapılması için çalışmalara başlandı.  MEVKA ile yapılan sözleşme kapsamında, MEVKA görevlilerinin de katılımıyla Beyşehir Kaymakamlık makamında bir toplantı gerçekleştirildi.

Değerlendirme ve ön hazırlık çalışma toplantısında konuşan İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Kaymakamlık tarafından hazırlanan sözkonusu projeye Beyşehir Belediyesi’nin yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından da destek verildiğini vurgulayarak, “Alan yönetiminin bu tarihi binada çalışmalarına devam edebilmesi için MEVKA tarafından da desteklenen projemiz adım adım ilerliyor. 2014 yılı içerisinde restorasyon çalışması tamamlanarak bu tarihi bina da ilçemiz turizminin hizmetine sunulacaktır”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL